Favoriten


GWYNETH i sin genomtänkta outfit med en skimrande Calvin Clein-kreation, matchande bältessmycke och örhängen, blont  hår och blekta bryn sken upp hela röda mattan i går natt på Oscarsgalan. Otroligt smakfullt, kvinnligt och elegant utan att vara tråkigt.

I dag har jag varit helt död av sömnbrist och möjligtvis en början till infektion i kroppen eftersom jag har haft svinont exakt varje kroppsdel hela dagen... inte kul, alls. Därav den dåliga uppdateringen, vilket ni säkert förstår. Men men, ska hem till pappa snart och sova.

Imorgon händer en hel del grejer. Berättar om det senare.

Puss


Gwyneth looked great in her Calvin Clein dress and beautiful shoes! Easily one of my favourite looks from last nights Academy awards.

En vårdröm

Jag. Vill. Ha.

 


Dagens ord



GOD MORGON fina, i går var en alldeles strålande dag som avslutades på bästa sättet. Känner att jag fortfarande lever på det lite i dag. Ni ska få se och höra allt senare.

I dag är det jobb som gäller och Oscarsgalan i kväll (vad jag har längtat!). Det är bland det mysigaste som finns att gå och lägga sig, ställa klockan mitt i natten, vakna, vira in sig i täcket med en kopp varm kaffe framför tvn och förundras över alla vackra människor och vackra kläder. Bästa traditionen. Brukar ni titta på Oscars?


Good morning, yesterday was a wonderful day which ended on the best way ever. I'll tell you everything later. Today, work is on the schedule and late tonight the Academy Awards!

Exposed





DETTA BAR
jag i går. Gillar skolflickelooken men gör den lite hårdare med skinnväska och skinnkjol för att inte kännas alltför präktig.

I dag är det plåtning, jobb och kalas som står på schemat. Solen skiner och trots att jag har sovit alldeles för lite känner jag mig spänd, glad och förväntansfull. Gillar't! Nu är det dock dags för mig att packa alla miljoner grejer som jag måste ha med mig och sedan bege mig in till studion.

Puss på er!


I wore this yesterday. First time I had colour since, well, I don't know when... Felt kind of good! Anyway, today's schedule consists of photoshoot, work and then birthday party with pinup theme. Even though I have a major lack of sleep I am excited and happy! Me likey! Well, now it's time to pack all the million things I have to take with me and then it's time to go!

Have a nice saturday sweeties!

Oh yes...

DET HÄR är nästan bara för pinsamt för att medge hehe.... Eh, jag hittade min laddare, eller hittade och hittade...Den har legat precis framför mig hela tiden, jag har till och med burit runt på den medvetet, saken är bara den att jag inte riktigt har insett att det var rätt laddare... Tjejen med koll, verkligen. Känner mig ganska så korkad just nu. Lite skamsen också.

MEN! Jag kan ladda mina kamerabatterier i alla fall så det är ju bra!


I thought my battery charger for my camera was gone but, embarrassingly enough, I had it right infront of me... I just did not realize it was the right charger so I've been hysterically looking for it the last couple of days, completely in vain. Although I feel extremly dumb right now I can charge my camera batteries, finally! Problems solved! Wihu!

Ett antal fula ord

MIN KAMERALADDARE har försvunnit spårlöst och alla mina kamerabatterier är döda (gaaaahhh) vilket innebär att min kamera bara ligger på soffbordet, helt oanvändbar och retar mina vill-fota-massvis-nerver. Jag är så bitter. Varför ska den satans laddaren försvinna för?! Det finns bara två platser den KAN vara på men det är den inte! Fattar ingenting.

Det är ju dessutom inte den enda saken i mitt liv som helt har upphört att existera. Det är typ tredje gången inom loppet av en månad som saker mirakulöst bara har försvunnit i tomma intet för mig. Försöker universum straffa mig på något vis? Göra mitt liv lite jävligare än vad det redan är? Jag gillar det inte i alla fall...

Alltså, det jag vill komma fram till med det här bittra, osammanhängande inlägget är helt enkelt att jag:

  1. inte kan plåta, vilket innebär diverse negativa konsekvenser - som att jag inte kan göra mitt skolfotoarbete.
  2. att bloggen kommer förbli tom på bilder av mig vilket är supertrist.
  3. kommer gå runt, bitter, vresig och sur tills jag hittar den där dumma laddaren.
  4. evetnuellt måste lägga pengar på en ny laddare (usch, ryser av tanken...lägga pengar på teknikpryler i onödan är verkligen inte min grej).

We will always have Paris






Source: Tattoologist.

I dag

 

SÅ HÄR såg jag ut imorse innan jag kom på att det skulle vara alldeles för kallt med magtröja och bytte, i alla hast, till en svart transparant tröja (som om det skulle vara mycket bättre) precis innan jag skulle gå. Båda är mina nya fynd från Beyond retro, remember?

Jag tycker att det är en strålande kombination med skinnshorts och avklippt myströja med tryck på. Trivdes riktigt bra!

 


My new (old) clothes from Beyond Retro that I bought a couple of days ago. I love the combination leather shorts and stomach short sweather with prints on.

 


Cheap monday

Bilder: Stockholm-streetstyle.com

HITTADE bra bilder på Annikas coola håruppsättningar på Cheap Monday-visningen häromdagen. Tyvärr fegade de ansvariga ur och vågade inte låta modellerna bära många skruvar i många olika färger utan bestämde sig för silver och svart i vanliga hästsvansar. Tråkigt. Men duktiga Annika gjorde det fint ändå! Det gav visningen en futuristisk stämning som jag tycker fungerade jättebra!


This is how Annicka did the girls' hair on the Cheap Monday show. Unfortunately the management chickened out and decided on only silver and black spirals in a common pony-tail instead of a thick bunch of differently coloured spirals. Kind of boring, from my point of view, but Annicka did a nice job anyway! It gave the show a futuristic touch that I liked!

Once again

ELINA lade nyligen upp massa bilder på facebook som hon knäppte på oss när vi spelade .2991 i Finland. Exakt såhär fantastiskt fina blev dem!













(är det bara jag förresten som tycker att den nya facebook-bildvisning kan gå och dö? Hur värdelöst är det inte att behöva screen-fota för att kunna ta bilder däifrån!?)

Att hångla i rymden



det vore något.

Beyond Retro



EN LITEN teaser på en av två saker jag fick med mig hem från Beyond Retro i dag. Tycker örnen är helt otrolig fin. Kan ni gissa vad det är? Den är inte så märkvärdigt egentligen men är mycket nöjd med dagens kap!

Puss


A sneak-peak of one of today's two purchases at Beyond Retro. I think the eagle is incredibly nice. Can you guess what it is? It's not particularly remarkable actually but I am satisfied with today's catches anyway!

Emmanuel Jal

MÅSTE bara tipsa om världens skönaste danslåt som min danslärare Filip var helt överivrig att spela för oss igår på dansklassen. Den är av en sudansk musiker som tidigare var barnsoldat. Han heter Emmanuel Jal och är fantastiskt bra!

Här är låten på spotify och här är den på youtube. Let's shake some bootay!



On my way home



Visste du att...

 

VILLE BARA berätta om mitt senaste app-tillskott, vilken bilderna kommer ifrån förövrigt, som heter Learn something new every day. Den innehåller bedårande ritade bilder i klara färger med oväsentlig fakta och en komisk liten knorr. Ett perfekt sätt att underhålla sig på vid tråkiga stunder, som när man väntar på något. För er som inte har iphone men ändå vill ta del av detta kan hitta bilderna på deras hemsida. Här kan ni hitta den!

Puss


Just wanted to share my newest app with you guys since it has become one of my favourites! It's called "Learn something new every day" and it sure brightens my day whenever I have a dull moment.

For you who doesn't have an iphone can find allt he pictures on their website. Click here to go there.


Morgondagen

SOM NI kanske faktiskt inte riktigt är medvetna om, jag vet nämligen inte om jag har nämnt det så mycket tidigare, arbetar jag och Linnéa med att utforma ett personligt träningsprogram i projektarbetet. Vårt arbete har verkligen pendlat från att flyta på jättebra till att nästan stå helt stilla. Jag måste faktiskt erkänna att vi var ganska trögstartade trots att det är helt olikt oss båda. Men men, den senaste veckan har vi fått en riktig skjuts framåt då vi har haft två mycket intressant intervjuer. Den ena med bästa balettlärar-Ola som också är utbildad naprapat och sedan Göran Boll, det minns ni kanske? I alla fall,  imorgon kommer vi genomföra vår sista intervju i projektarbetet. Vi ska träffa Martin Löwgren, en ung kille som redan har hunnit utbilda sig till naprapat, massageterapeut, styrketräningsinstruktör, personlig tränare och kostrådgivare (!). Han driver, dessutom, tillsammans med en kollega idrottsskadecentrum i Stockholm vilket är en specialistklinik för utredning och behandling av människor med sina olika typer av skador. Ganska imponerande måste jag säga! Det ska bli riktigt intressant att träffa honom och få ta del av hans expertis inom alltifrån anatomi till styrketräning och stretch imorgon. Jag är otroligt taggad!

Om ni vill veta mer om honom kan ni antingen gå in på hans hemsida martinlöwgren.se, eller hans blogg axon.blogg.se, eller varför inte på idrottsskadecentrum.com?



Collarbones

NYCKELBEN är nog bland det finaste jag vet.


I love collarbones.

Fem till åtta

IMORGON går årets schystaste kulturevent av stapeln mellan klockan fem och åtta på Café String. Tre av mina drivna klasskamrater har i samarbete med Greenpeace anordnat en kväll fylld med dans, musikuppträdanden, konstutställningar och fika, såklart, på ett av södermalms hippaste caféer. En mötesplats för unga kreativa helt enkelt! Vem gillar inte ett skönt onsdagshäng tillsammans med sköna människor i sköna fotöljer, följd av kanske en schysst bärs eller ett minnesvärt klubbdansande? Passa på att skänk en liten slant till Greenpeace också, för att bidra till en bättre miljö så vi kan få fler najsiga kreativa onsdagar i framtiden!

Jag kommer befinna mig i konstnärssorlet och njuta av alla begåvningar så kom kom kom, kära ni!

Här
är länken till eventet.

Puss

Homo dignus

I GÅR passerade Alla hjärtans-dag och jag misstänker att det var få som missade det, enligt mig, kommersiella jippot. Däremot måste jag tillägga att fokusen kring den här såkallade visa-din-kärlek-till-alla-runt-omkring-dig-genom-att-köpa-massa-grejer-dagen har varit tämligen minimal i jämförelse med tidigare år. Jag vet inte om det enbart beror på att jag har blivit äldre och inte tycker att dagen, egentligen, inte är värd att uppmärksammas, eller om det faktiskt inte har skrivits så mycket om dagen som det brukar. Emellertid, finns även chansen att min hjärna omedvetet har kopplat bort all typ av regestrering vad gäller medier kring alla hjärtans-dag. Det är faktiskt mycket möjligt.

Men, till något helt annat! I söndags när jag satt och väntade på min massagetid efter jobbet slog jag mig ned med Svenskan (SVD) framför mig för att ströläsa lite. Jag fastnade helt i en diskussionstext av Carl Rudbeck, vilken handlade om huruvida "Mänsklighet och värdighet går hand i hand". Han refererar till George Kateb teorier vilka är dokumenterade i hans bok Human Dignity och jag sjönk djupt ner i innehållet. Katebs, som förövrigt är en emeriterad professor vid Princeton University, har en otroligt intressant syn på det outtröttligt brukade uttrycket "mänsklig värdighet". Jag är säker på att många kan uppleva hans åsikter upprörande, kanske till och med provocerande och stötande men jag, personligen, upplever dem som ett uppvaknade för reflekterande och spekulerande.

Ni kan läsa artikeln här om ni är intresserade!

Give me




NIKI DRESS från Acnes SS11 kollektion. Jag är helt förtrollad av den knutna ryggen och den röda färgen! Den är, utan tvekan, mitt nya måste-ha-grej på min vårshoppinglista. Egentligen, får hela kollektionen, inklusive skor, tröjor och byxor, mina shopping-cravings att bli helt adrenalinstinnade, och inte på ett hälsosamt vis överhuvudtaget (men, jag undrar, när kan shopping-cravings någonsin vara hälsosamma, egentligen?) men jag gillar det ändå. Det gör mig ännu mer motiverad att jobba tills jag stupar haha! (Jag vet, jag lever ett så hälsosamt liv...).

Men, gå in och ta en titt på deras webshop så kommer ni förmodligen, om ni har liknanade klädsmak som jag, förstå vad jag menar. (Minimalisten Nea jublar hysteriskt inuti mig).


Niki dress from Acne's SS11 collection. I am completely enchanted by the tied back and the red colour! It is, whithout any doubt, the new must-have item on my spring shopping-list. Anyway, while writing I quickly realized how the whole Acne-collection, including shoes, pants and shirts, makes my shopping-cravings go nuts, not in a healthy way at all (although, I wonder, when can shopping cravings ever be healthy, really?) but I kind of like it. It makes me even more motivated to work my ass off haha!

Just take a look at their webshop and you will, hopefully, get what I mean.

Spikes

Ahhh. Galna Balenciaga-skor!

Jag är besatt.

Ahhh. Crazy Balenciaga shoes!

I'm obsessed.



Åh, ja

Mubarak har avgått. Han har verkligen avgått. Egypten är på väg att bli en demokrati. Det är storslaget och jag är så tacksam över att få vara en del, om än en pytteliten, av den här händelsen.

Jag kan bara föreställa mig hur lättade egyptierna är. Tänker främst på vår underbara guide Khaled. På hans godhet, gästfrihet och omtänksamhet som han visade när han tog hand om oss under vår Egyptenresa. Jag tänker på hans familj, hans gamla far med sitt otroliga snickerihantverk, hans runda, mjuka mor som lagade mat över en eld på den lilla innergården i sällskap av en get, höns och en ko. På hans livfulla barn som nyfiket följde oss i hans hem, på hans fru med den silvriga sjalen och rosa klänningen som bjöd på riktigt egyptiskt rött te, men annars mest höll sig i bakgrunden. De kommer få ett helt annat liv, helt nya möjligheter och jag så himla glad för deras skull.

Åh.

Elfte februari tjugohundraelva. En historisk dag, värt att minnas.


Trapped



Manhattan

Bästa filmen.

Bilder: Härifrån


Och bästa låten



arrrgh

Nackdelen med att bo på värmdö är att all busstrafik ställs in när det kommer plöstligt snöfall... Jag är alltså fast här hemma i lilla radhuset. What to do then?


The disadvantage of living outside of Stockholm city is that all the bus traffic stops whenever there suddenly comes a huge amount of snow in a short time. That happened today, so I'm stuck at home incapable of going anywhere. Fun, right? Well, have to figure out how to entertain myself... Mom, recently bought a Woody Allen movie box which I am very tempted to dig in to (he is my absolute favourite director). Otherwise, I should use the unplanned free time wisely and finish Jane Eyre, for example. That would be good, or rewrite my CV and work a little bit on my explanatory essay concerning the French revolution. Yeah, I think I'll do that.

But, first I'm gonna take a nap since I'm still tired.


Birds


Bild: Linnea.

 

EN VÄN till mig som jag inte har träffat på evigheter skaffade sig en liten tatuering för ett tag sedan. Hon, liksom jag, är tydligen helt förälskad i fåglar och vi har dessutom haft samma idé när det gäller själva utformandet också! Siluetter av tre flygande fåglar på handleden. Det är himlans fint tycker jag.

Något annat som vi delar förutom kärleken till tatuerade fåglar är att vi är döpta med samma namn! Vi var faktiskt tre Linneor som brukade hänga tillsammans i högstadiet, Nea (jag), Limpan (med fåglarna) och Lilly. Vi tyckte det var alldeles förträffligt komiskt när vi behövde presentera oss tillsammans hehe!

Linnea har dessutom en underbar liten blogg som ni kan läsa här.

Dagen

  1. Började dagen med engelsklektion där jag satt och njöt av min superbraiga plan som kommer göra att det stora engelskarbetet kommer att gå ihop med mitt tusen-bollar-i-luften-samtidigt-liv.
  2. Chillade galet i två timmar eftersom vi inte hade något eget arbete.
  3. Hade en otrolig intressant samhällskunskapslektion om genus och då framför allt sexhandel. Vi drog över mer än 10 minuter på vår diskussionstid trots att lärar-Johanna hade satt en strikt sluttid (som tur är älskar hon när vi pratar).
  4. Blev under lektion även utsedd till min grupps redaktör i arbetet om att skapa en genusdiskuterande tidning.
  5. Avslutade skoldagen med en hetsig diskussion på religionskunskapen om relationen mellan kristendomen och homosexualitet.
  6. Åkte hem och pluggade psykologi i två timmar inför det kommande provet imorgon eftermiddag.
  7. Stack sedan iväg och dansade modernt med massor av golvteknik i 1,5 h.
  8. Kommit hem och insett, lite smått frustrerad, att jag måste ta med mig dator imorgon så vi kan spela in intervjun vi ska ha med Göran Boll (hihi, ja han heter det på riktigt, väldigt underhållande tycker jag!).
Ja, det var väl min dag i kort. Måste dessutom bara tillägga att jag har blivit ruskigt bra på att plugga igen (åh, jag är så himla bra!). Det är verkligen skönt att det har släppt, pluggkrampen alltså. Det är FETT (som Stina alltid säger)!

Nu, ska jag hoppa i duschen och sedan krypa till kojs. Ni ska även få se en grej imorgon bitti. Baksidan av att vara jag och hålla på med dans.

God natt

Kiva

DET ÄR alltid lika kul (kiva!) när någon publicerar ett album på facebook lite senare än alla andra, precis sådär lagom till när man lite smått börjar glömma bort den där resan, festen, föreställningen, kvällen eller vad det nu kan vara, som egentligen var så himla minnesvärd. Det gör mig lika glad, varje gång.

 

Sist, var det Lisen som gjorde detta och det här är lite av resultatet (förövrigt, älskar jag kornigheten i kombination med gråskalan i bilderna, det ger en sådan speciell stämning). Och juste, bilderna kommer från Finlandsresan om ni inte märker det.


Bilder: Duktiga, duktiga Lisen.



puss

On my closet



Efter fem

och så lite Cream på det!

Fick dessutom lite kattungebesök medan jag pluggade. Inte helt fel det heller!

Puss

See-through


Bild: Fashiontoast (klicka på bilden).

JAG ÄR på jakt efter en heltransparent svart klänning som Rumi har på bilden. Så fruktansvärt snyggt med en kortare klänning under! Nu är bara frågan var jag kan hitta en sådan klänning...hmm...


I'm looking for a transparent black dress as the one Rumi wears on the pic, but I haven't found one yet. I love how the legs become visible in this look! It's a must-have!

En judisk anekdot

Jorden ska snart översvämmas av vatten. Om tre dagar kommer hela mänskligheten att förintas.
Vad gör vi?

Tre religiösa ledare från olika religioner rycker genast ut och ger råd. De två första uppmanar till omvändelse,
att börja tro rätt, innan det är för sent.

Den judiske ledaren säger: "Systrar och bröder. vi har tre dagar på oss att
lära oss konsten att leva under vatten."


Hittade den här lilla anekdoten i religionsboken medan jag pluggade och jag blev genuint glad när jag läste den - en helt underbar känsla! Och jag har, mer än någonsin, insett hur stolt jag är över min familjs judiska ursprung, även fast jag inte är troende finns det en otroligt unik gemenskap inom judendomen som jag vill bli en större del av. Det finns så mycket att lära att jag blir helt sprallig i kroppen!

Någon gång (kanske redan i höst, vem vet?) ska jag börja studera judendomen mer intensivt och även börja med språkkurser i Hebreiska. Sedan vill jag självklart åka till Israel för det vore helt fantastiskt.

Time to change

DE SENASTE två veckorna har jag verkligen ätit skit, skit och bara skit (skit i Neas värld innebär alltså bröd, yoghurt, sojamjölk, kaffe, majsmjöl och sån't). Det är dags att ändra det nu. Varken magen, luftvägarna, immunförsvaret eller huvudet mår bra av det. Jag gör mig egentligen bara en stor fet otjänst genom att hålla på så.
Men, antar att det har blivit något knasigt "överslag", sedan jag är "förbjuden" att äta så mycket grejer. Det superstrikta har alltså slagit över åt andra hållet och blivit helt ogenomtänkt. Dock väljer jag att acceptera situationen i stället för att få ångest, och blickar framåt. Från och med nu kan det bara bli bättre!
Med andra ord, är det nya tag som gäller imorgon och i framtiden. Jag ska återigen bli noggrann med att undvika allt sådant jag inte tål. Jag vet att min magkatarr kommer försvinna, mitt immunförsvar kommer bli lika starkt som en oxe och jag kommer fyllas av massor av energi. Och det är ju underbart!
Så, nu är det skrivet. Nu, ska det bli ordning! SKÖNT!


The last two weeks I have been eating badly and I can feel it in my body. My whole system works differently, and it's not in a good way. Therefore, I know promise myself to stay away from everything I'm sensitive to, such as wheat, soyprotein, milkprotein, quorn and meat. I owe myself that. I also look forward to receive the energy I have when I keep my "diet"!

Blåsken

BACKSLICK för första gången i mitt liv (om man bortser från igårkväll). Känns lite annorlunda, men på ett bra sätt.

Ha en fin dag, mina älsklingar.

puss

Wearing wetlook-hair for the first time in my life. Feels a bit strange, but in a good way though.

Have a nice day, my darlings.

Love


Kort som...

  1. Har haft fyra dansklasser i dag.
  2. Kom precis hem efter att ha kört i racerfart på motorvägen.
  3. Ätit en matsked jordnötssmör för att det är så himla gott (också som substitut för utebliven middag).
  4. Har apont i ryggen och vänterskinkan. Not funnnniiiiiiii (som lilla pojken på youtube skulle säga).
  5. Ska ta en dusch, göra en snabb hårinpackning, smörja in ryggen med ett kg Iron Man och klä på mig.
  6. Hoppa in i bilen, rejsa till World Class där jag ska plocka upp mamma.
  7. Åka hem igen.
  8. Mamma ska snabbt tvätta av sig.
  9. Hoppa in i bilen igen för att åka till Sickla.
  10. Se LOVE AND OTHER DRUGS.
  11. Åka hem.
  12. Göra färdigt Nutida konst-uppgiften om min nyfunna idol Sarah Moon.
  13. Sova.
Kuligt va?!

Right is rött





RÖTT RÖTT RÖTT. Min passion för den fantastiska färgen blir bara starkare, som ni kanske märker, jag känner mig nästan helt besatt! Jag vill ha rött på allt i accesoar- och sminkväg, allt allt allt! Ojoj. Om jag ska vara ärlig skulle jag helt klart inte banga på en röd klänning heller. Rött is right, right is rött.

Det passar dessutom så fint till min mjölkvita hy. Btw, på bilderna kan ni se frippan jag hade kvällen till ära, vilken har kommit och blivit också den en av mina favoriter. Så himla fint med lite vilt spretig knut och sidbena.


You can't have not noticed my latest hysteria over the colour red? I want to have the colour everywhere! On my nails, lips, hair, shoes, bags and clothes (well, haven't come so far yet but I will!). It is the most gorgeous colour that excist! And, it certainly looks good to my milkwhite skin, doesn't it?

Btw, last night's hairstyle (on the pictures) has also become one of my favourite. To tie up a wild, straggly knot a bit on one side is so elegant but casual on the same time. Love it!

Right before bedtime

STRUNTADE i bion då mamma och jag drabbades av extrem matkoma efter middagen och bara ville hem och dega i soffan. Bytte biljetterna på hemvägen så nu ska vi se filmen imorgon i stället, en bra lösning tycker jag! Måste ladda batterierna inför en tidig morgon och sedan intensivt arbete fram till fyra.

Nu ska jag, mitt stora hårrufs och mina trötta ögonen krypa till kojs.

God natt!

 

 


Skipped the movie and went straight home after having dinner since we both felt so extremly tired. I have to reload some energy for tomorrow's work (four dance classes for children in a row takes a lot of energy!)

 

Good night.

 


Ayers rock and silver birds




NAGELLACKET heter Red Hot Ayers Rock och är av märket O.P.I (bästa nagellacksmärket enligt mig). Älskar färgen. Rött är ju som sagt accentfärgen i vår och det tycker jag är alldeles strålande för det är ju faktiskt min favoritfärg, förutom svart dåra.

Kluttade, helt spontant, lite på handleden med silverpenna i pluggpausen. Jag vet inte riktigt varför men ibland får man ju sådana där knasiga impulser.

Nu är det dock dags att göra ansiktet fint och sedan hitta något skoj att ha på mig för kvällens aktiviteter. Det blir middag på kära Urban Deli och sedan biomys tillsammans med mor min.


The nailpolish is from O.P.I and called Red Hot Ayers Rock. I love the colour. I am extremly happy for the fact that red is the key colour this spring since it's my favourite colour, except from black then.

I also drawed, completely spontanously, a little on my wrist with a silver pen in my break from studying. I don't really know why, but sometimes you just get those weird impulses, you know.

Anyway, now it's time to do my make up and find something to wear for tonight's acitivities. Mom and I are going to start with dinner at beloved Urban Deli and then go to the movies. A relaxed saturday evening in other words. Just what I need.




Intensively red




HAR VARIT
hos frissan och färgat håret igen. Nu är det mucho intensivt rött i hopp om att färgen ska hålla lite längre. Känner mig lite väl röd just nu men det lägger sig och blir fint om en vecka ungefär, det borde det göra i all fall.

Vad tycker ni om det tokröda? Lite galet va?


Went to the hairdresser early as hell this morning and left with maniac red hair with hopes of keeping the red color and shine a little bit longer this time. I think it is too red right now but in a week or so the worst should be gone and I'll become a more natural-looking redhed.

What do you think about the crazy read? A little bit too much right?


Diana Orving aw 2011













JAG GILLAR den här kollektionen även om den skulle kunna anses tråkig. Visst, den är mycket enkel, faktiskt till och med lite safe:ad men samtidigt tycker jag att det mjuka draperingarna tillsammans med de långa svallen, hårda kanterna och de halvblanka tyget gör den intressant ändå. Den konkurrerar dock inte med mina favoriter men det finns absolut plagg i kollektionen som jag kan tänka mig bära.

I like this classic with a touch of edge-looking collection from Diana Orving. It is not my favourite though, but I can with no doubt consider to wear some of the clothes from it.

WTF

LEDSEN TJEJ kommer hem från dansen. Fy fan. Ryggsfan strålar av smärta och jag vill bara byta ut den. Snälla kan någon ge mig en ny vänsterskinka och ländrygg? Vore så himla bra.

Nu ska jag smörja in mig med en liter Iron man-liniment, knapra sjutton värktabletter och sedan lägga mig i soffan framför en film för att tycka synd om mig själv.



I'm sorry

 

HINNER INTE lägga upp bilder från modeveckan som jag har lovat just nu. Måste engagera mig i lite psykologiläsande innan det är dags att köra till dansen. Kul tjej, jag vet.

Fixar det när jag kommer hem igen. Så länge får ni nöja er med bilden på mig höhö.

Puss fina ni


...for not having the time to post the pictures I took on the last two fashion shows I went to.

I'll do it when I come back home later tonight. Til then you'll have to satisfy with the picture of me, haha.

Lots of love

Morning folks

NU ÄR det dags att slänga på sig träningskläderna, hoppa in i bilen och köra till gymmet i snöyran. I dag ska det springas och armar ska pumpas. Nice!

Fortsätter på modeveckan-temat när jag kommer tillbaka.

Pussen


Time for some morning workout at the gym! Hopefully I'll get real soar tomorrow. I will continue the fashion week theme on my posts when I come back.

Love


TLF aw 2011










Indulgence

HAR legat och latat mig i soffan hela eftermiddagen och kvällen. Tröttheten kom till slut. Roligare än så blir det faktiskt inte. Jag är ledsen. Imorgon är det en ny dag i alla fall och då kommer alla de lovade inläggen från modeveckans andra dag, just nu ska jag bara sätta på en film och mysa vidare.


I surely raised the bar for indulgence today as I have been laying on the couch watching telly all afternoon. Although, I am kind of excused for doing so, since I only got 3,5 hours of sleep last night. I, therfore, don't feel so bad, luckily. Anyway, I'll publish the posts I promised tomorrow since I just want to watch a good movie and then go to bed.

Hope you understand. 

Love


(I am still extremly bad on remembering to translate my posts, but I promise I will try harder to do better!)

Är det vårvädret?

I NATT vaknade jag klockan 02.34 (om jag ska vara exakt) och kunde verkligen inte somna om. Jag försökte allt men det gick inte vilket slutade med att jag pallrade mig upp ur sängen vid fem, slängde ihop min vanliga grötfrulle och satte mig framför tvn. Hann se hela 3 program av det lilla sändningsutbudet så tidigt på morgonen innan det var dags att göra börja tänka på förberedelser inför skolan.

Köpte en kaffe på vägen till skolan för att minimera risken för att vara ett förfärligt vrak hela dagen (jag sov ju bara 3,5 timme totalt) och jag säger bara; tack gode gud för drycken! Visserligen har inte min hjärnat haft sin fulla funktion hela dagen, orden ur min mun har kommit ut lite omvänt eller så har jag bara tappat de helt men jag har ändå kunnat vara medveten, glad och till och med lite alert!

(Vanligtvis fungerar jag inte alls när jag har sovit så lite som i natt)

Då är alltså frågan: Är det kaffet som på något mirakulöst höger har lyckats förse mig med energi hela dagen eller är det helt enkelt det fantastiska vårvädret? Oavsett är jag mäkta imponerad över att fortfarande vara ganska pigg och tanken på att gå och lägga sig känns ganska långt borta, rentav onödig, faktiskt.

Jag kanske orkar åka ut till gymmet och trycka ur musklerna lite, eller är jag bara dum i huvudet som gör det? Förnuftet säger prompt "Ja, det är du", men träningstoken i mig tycker det är en strålande idé!

Jaja, får se lite. Nu ska jag nog hoppa i duschen eftersom jag fortfarande är svettig från dansen och sedan ska jag väl nog ta en powernap åtminstone så får vi se om det där med gymmet sedan. Har ju lite plugg som vore skönt att få gjort också.

Vi hörs!

Puss

12345

JAG OCH STINA var ju på Fotografiska häromdagen och tittade på Sarah Moons utställning. Jag säger bara ett ord: fantastiskt! Det var väldigt mycket att ta in men oj, vad fint det var! Hon har en spektakulär känsla som inte riktigt går att sätta fingret på, men den finns där.

Här kommer ett litet potpurri av bilder därifrån (ni borde verkligen gå dit och se allt).









PUSS

Noir & Blanc a/w 2011

I DAG HAR jag och Vilma flängt runt på en massa visningar och jag har knäppt ungefär ett tusen ton bilder! Vi har också fått goodiebags med rabattkupong, hudvårdsprodukter, dust it (YES!) och lite kataloger, smuttat på snygg Whiskey, fikat och släckt törsten med Vitamin water.

Slänger upp ett gäng bilder från dagens, enligt mig och Vilma, finaste visning. Älskar kombinationen Afrika och det svart-vita grafiska. Det är läckert!












Imorgon kommer en bildbomb från från TLF, Diana Orving och Cheap Monday.

Pussen!


Vilma and I have been running around on shows like maniacs today. It is exhausting but great fun! And inspirering of course.

Above are pictuers from today's, according to both me and Vilma, nicest collection. I love the combination Africa and the black-white graphic forms. The naked shoulders also are wonderful!

RSS 2.0