Moncler




Bilder: Knäppta i Moncler-butiken på Sloane Street, London.

OM JAG fick välja skulle jag vara helt klädd i Moncler i skidbacken, så ruskigt snyggt. Nu ska jag köpa mig en kanellatte på Starbucks och sedan promenera till PRADA.

Puss på er, vi hörs imorgon!

Sketch


Sketch är en restaurang på Conduit Street här i London. Jag och mamma var där i går och oj, vilken upplevelse! Det var som att kliva in i ett modernfuturistiskt Alice i Underlandet där överraskningarna aldrig tycktes ta slut. Det härliga är att restaurangen öppnade innan hela Alice i Underlandet-hypen existerade så den är lite före sin tid. Jag gillar sån't.


På golvet i entrén möttes vi av en hopphage. Jag blev sådär nostalgiskt barnslig och tyckte det var supermysigt.


Det finns även en chokladtrappa.


Och stolar och bord som smälte in i väggen.


Ett konstverk med massa udda saker fanns där vi lämnade in jackorna.


Buzz Light Year var en av dem!


På väggarna snöade det.


Såhär fina var två-borden. Jag älskar den söta lilla svamplampan.


Varje stol var dessutom unik och hade sin egna lilla speciella målning på ryggen.



Black star. Servitrisen råkade spilla ut min så jag fick 1 och en halv till priset av en. Ingen förlust direkt!



Vi väntade på maten och jag hade nya fina kläder men var alldeles frissig i håret av den fuktiga luften, typiskt.


Men egentligen brydde jag mig inte så mycket om det när vi väl var där för då kände jag mig såhär mest hela tiden.


Till förrätt åt jag rotfrukter med kronärtskocksgelé, en fantastiskt god smörkräm och en liten sallad med, hör och häpna, glass! Det var strålande! Den som kom på det där med glass och sallad är ett geni (och lite konstig kanske)!


Toalettdags. Om ni inte förstår så är toaletterna i äggen! Om det skulle finnas bajamajor i rymden tror jag verkligen att de skulle se ut såhär. Jag har dessutom kommit fram till att jag vill ha så i mitt hus jag bygger någon gång i framtiden, gästtoaletten i ett gigantiskt dinosaurieägg, varför inte liksom?


Pojkarnas sida.


Det finns en bar mellan trapporna upp till toaletterna. Snygg som satan.


Jag tog ingen bild på varmrätten men till efterätt blev det Yunnan Gold-te (gudomligt gott) och en apelsinkanelmacaron som var helt ljuvlig. Fick höra att den var hemmagjord också och det gör ju saken verkligen tusen gånger bättre.

Mamma drack espresso ur en gummikopp. Den var så himla söt och nästan pricken över i:et på kvällen.

Det finns så himla mycket mer att visa och berätta men vill inte avslöja allt, det vore ju inge kul. Men om ni besöker London någon gång borde ni definitivt besöka den här restaurangen!

Nu ska jag ta en liten tupplur innan vi beger oss mot Brown's Hotel där vi ska dricka afternoon tea och äta scones. Det var fullbokat på The Ritz men vi ska försöka få ett bord där imorgon.

Puss puss på er




God natt från ön

VILLE BARA önska er god natt lite snabbt innan jag själv kryper till kojs. Jag och mamma har haft en riktigt fin dag i dag och en underbar kväll som bjöd på riktigt god mat, en chokladtrappa, macarons, espressogummikoppar, black star, gigantiska dinosaurieägg, kostymbyxor, plommonstop och appletini.

Jag bjuder på ett gäng med bilder imorgon så länge får ni nöja er med den här från igår när vi promenerade på Regent street.



Puss, fina ni.



London, Fortnum & Mason






Vi besökte Fortnum & Mason direkt när vi hade fått i oss lite mat eftersom vi bor alldeles, alldeles precis i närheten. Det är en butik som har funnits sedan 1700-talet vilket är helt otroligt och hela affären är fantastisk. Det finns massvis med färgglada typer av sötsaker, tekoppar, choklad, teér, marmelad och andra sådär fina engelska saker som jag aldrig kan få nog av. Jag kan vara där inne och titta på saker i timmar, det är så himla mysigt!


Tekoppar stod på fina runda lådor i långa rader. Alla hade sitt eget speciella utseende och var så söta och fina allihopa.


Skyltningen på Fortnum & Mason var nog det allra bästa. Där fanns de här fina provdockorna med underbara halsband.


Även gamla, gamla böcker.


Och en läsuggla!

EFTERÅT strosade vi runt på gatorna i de gigantiska folkmassorna. Vi besökte några av våra favoritbutiker men de flesta var på väg att stänga, vi bestämde i alla fall en rutt som vi ska gå imorgon på dagen. Och även fast det inte blev så mycket shopping just i dag kom vi självklart inte tomhänta hem. Jag hittade två ljuvliga plagg på Cos och mamma köpte en fin tröja hon med. Bilder på dem kommer imorgon.

Nu ska vi bara ta det lugnt här på hotellrummet, beställa roomservice och gå och lägga oss tidigt. Jag sov bara tre timmar i natt så känner mig ganska så sliten.

Vi hörs imorgon.

Puss



Puss!

NU åker jag! Hejdå!


London

IMORGON åker vi, äntligen!

Datorn får följa med så förhoppningsvis blir det åtminstone ett inlägg om dagen men kan inte lova något. Men vi hörs i alla fall<3.

PUSS!

 


Back to my beloved era

NU HAR JAG fått nog av den här så kallade "viloperioden" jag har haft i mitt liv. De senaste veckorna har jag inte avsatt någon tid alls för träning med ursäkten om att jag "behöver" vila, och ja, den ursäkten var godtaglig, i början...

Nu har det gått lite väl långt. Jag känner mig svag, orkelös, rastlös, svullen och bara allmänt ofit vilket inte är någon skön känsla, kan jag säga er. Det måste få ett slut, ett stopp och börjar från och med i dag. "Rivstartar" med ett spinningspass, core, och om orken finns, även lite armstyrka för att sedan stretcha ut kroppen länge och väl.

Åker iväg till London imorgon så då rubbas ju den återupptagna träningen igen men vi ska i alla fall promenera hela dagarna där så det är lugnt. Får kompensera med lite armhävningar (om min axel nu vill tillåta det), situps, rumpövningar, stabileseringsövningar och lite smått och gått på kvällarna istället. Det ska bli så skönt att få tillbaka styrkan i kroppen (inte för att jag har förlorat så mycket styrka men kontakten med musklerna finns inte där) men mest av allt längtar jag till att dansträningen ska börja igen, kan verkligen knappt bärga mig!


Bild: Hämtad från Google.

Curly





NU ÄR
jag redo för utgång, inte supernöjd med valet av kläder dock men i dag har jag en sådan där jag-är-ful-äcklig-och-passar-inte-i-någonting-dag vilket gjorde att jag inte kände för att spaca till det. Blev acneskjorta, brunt skärp i midjan och heels med träklack och nitar. Får duga.

Jag är åtminstone väldigt nöjd med mina värmespolar! Tycker håret blev riktigt fint. Vad tycker ni?

Nu ska jag måla naglarna och sedan bege mig in mot stan. Har inte bestämt om jag ska ta bilen eller inte, vore så fasligt skönt att slippa stå ute och frysa faktiskt... hmm. Måste fundera på det där. Aja, vi hörs senare! Ha en sådan trevlig kväll!

Puss

Julrensning



Sådär, nu är det minsann lite mer ordning i mina hyllor. Jag blev helt förvånad över hur mycket grejer jag har samlat på mig (fyllde en halv svart sopsäck med saker som skulle slängas). Men nu är det borta i alla fall!


Ställde alla mina böcker i bokstavsordning också, upptäckte dock när jag nästan ställt dit allihopa att jag följt första bokstaven i förnamnet på författarna men orkade inte ändra om så det får vara så. Det viktigaste är ju att de står i bokstavsordning så om det är efter förnamn eller efternamn spelar inte så stor roll egentligen.


Här är en lite bättre bild på nya mössan också. Jag är så nöjd så!

Nu ska jag hoppa i duschen och börja göra iordning mig inför kvällen (ska ut och dansa med Vilma och Palle). Jag ska testa mina nya värmespolar från babyliss också, ni får se resultatet sedan.

Puss

God morgon


Vaknade upp klockan 10 med Jane Eyre bredvid mig i sängen, jag måste ha glömt lägga den på soffbordet innan jag somnade i går. Jag är dock förundrad över hur den har lyckats ligga kvar på sängkanten hela natten för mina kuddar verkar ha blivit omkringkastade av mig i natt. Underligt.


Efter frukosten kom jag på att jag totalt hade glömt bort att öppna julklappen jag fick av pappa för några dagar sedan. I den låg ett års medlemskap på Fotografiska och även ett fint presentkort på 395 kronor, så himla fint. Tack pappa!


Tänkte att när jag ändå hade stoppat in extrabatteriet i kameran kunde jag lika gärna visa er Rhodin tavlan nummer 2 som jag har i mitt rum. Här är den och jag gillar den skarpt.


Det här är det stökiga hörnet av mitt rum. Överfyllt, orordnat, fult och bara allmänt irriterande. Jag har inte tagit mig tid att ordna upp den där hörnan men nu får det faktiskt vara nog. Ska bli så skönt att bara få ägna mig åt att kasta och omstrukturera saker den närmaste timmen!

Lägger upp resultatet när jag är färdig.

Puss

A single man

DAGENS FILMMARATON inleddes starkt med A single man, Tom Fords första film som jag, till min egen förvåning, inte hade sett förut, och oj vad jag blev tagen! Jag njöt varenda liten sekund. Håren på mina armar reste sig av den fulländade, perfekta helheten han hade lyckats skapa genom att beartbeta varenda liten millidetalj. Kläderna var ju självklart oslagbara (det är ju som sagt Tom Fords film) men även allt det andra var så estetiskt tilltalande. Jag menar, bara en grej som filmens vinklar och fokus! Mmm, bara ryser av behag när jag tänker på det. Och sedan ljuset, och färgerna! De satte hela stämningen och livfullheten i omgivningen och kläderna. Klockrent!

 

Sammanfattningsvis, kan jag säga att filmen var som en djupdykning ner i en fasligt snygg reklamkampanj där modellerna hade fått liv och skapat sig en egen liten värld. Denna värld var i fullständig perfektion men samtidigt gripande brokig, nedfläckad och smutsig. En mycket smakfull kombination mellan estetik, mode, skådespel och relationer.

Så, all cred till Tom som tillsammans med sitt team har lyckats göra en fantastiskt, fantastiskt och ännu en gång fantastiskt film!

 

Grattis!

 


God jul!

BÖRJAR MORGONEN med att öppna mitt enda paket. Att jag redan vet vad som ligger i gör verkligen ingenting, det är ändå inte varje dag jag får öppna paket så det är lika spännande för det. Omslagspappret är dessutom jättefint.

 

Mamma och jag sticker snart ut på en vända på stan, sedan blir det scones och Kalle på eftermiddagen innan vi inleder vårt filmmaraton. Det kommer nog bli en fin dag ändå!

 

God jul på er <3.


Jag är lite efter ibland sådär

RYCKTES HELT plötsligt ur mitt slappande framför The Holiday när jag mindes att jag inte har beställt någon ny studentmössa än! Flög upp ur soffan och kastade mig över datorn med Olivias ord bak i huvudet om att beställningen måste ske innan jul och samtidigt orolig över att beställningsmöjligheten redan skulle vara slut av någon anledning. Men, jag hade inte behövt göra det, allt fungerade som det skulle och jag klickade glatt hem en ny mössa.

Den här gången blev den enkel, mycket, mycket enkel. Skrev enbart mitt namn framme på mössan och Södra Latin bak and that's it. Inga årtal, ingenting om vilken linje jag går (förutom den ametistlila stenen då) eller några andra krusiduller eller onödvändigheter. Det viktigaste för mig är att mina klasskamrater och andra vänner ska kunna skriva inuti mössan, för det är ju faktiskt det som kommer betyda något i framtiden.

Åh, vad jag längtar till studenten... shit.

Nej, nu ska jag sova för imorgon är det faktiskt julafton.

God jul och god natt på er, fina.

Puss


Benny Lola



DEN HÄR underbara lilla skapelsen fick jag av mamma i dag (ursäkta dåliga bildkvalitén) som  tidig julklapp eftersom vi måste spendera julen hemma i Schweden istället för London.

Köpte den på Tjallamalla och hittade samtidigt en mycket snygg skjorta från Nakkna som också fick bli min, den ska ni få se imorgon. Kan även berätta att skjortan och mössan var en strålande kombo så det fanns ju inget annat än att köpa båda hehe.

Puss så länge.

I'm a transformer (or I wish I was)

 

Nyfärgad och supernöjd.

JAG KOMMER aldrig vara något annat än just rödhårig igen, eller det är så jag känner just nu och har känt sedan jag färgade håret rött för över en månad sedan. Jag trivs så fasligt, tokigt och galet bra i det! Min inre rödtott har varit alldeles sprallig av lycka sedan förvandlingen och jag älskar't.

Nu måste jag göra iordning mig och sedan ta en sväng på stan. Ska förbi älskade Acne och se om jag hittar klänningen jag vill ha. Slänger upp en liten bild på moi today lite senare också.

Puss!

julkola, monstergrisar och sån't.

EMMIE OCH LILLY, mina gamla klasskompisar från grundskolan kom förbi mig i dag för lite julstök (läs:bak) vilket slutade i olika spännande resultat.

I år valde vi att testa på lite nya grejer och gjorde, förutom mozartkulorna som är tradition, julkola och marsipanfigurer! Det var mycket skojsigt, speciellt marsipanfigurerna! Julkolan skötte ju i stort sett bara sig själv så det var ju inte så spännande direkt, egentligen, men gott var det (lite för sött för min smak dock men jag är ju inte så förtjust i sånt som smakar sött)!


Förberedda inför mozartkugelnrullande och marsipanfigursskapande.


Samtidigt kokade kolan på spisen.


I en klassisk Mozartkugeln är det mandelmassa i mitten och nougat runt som sedan doppas i choklad. I min familj har vi dock kommit fram till att det är mycket klokare att ha nougat i mitten och sedan mandelmassa runt för då smälter inte nougaten när man doppar den i den varma chokladen.


Lilly.


Emmie. Efter att vi hade rullat alla kulor satte vi igång med marsipanfigurerna.



Såhär blev slutresultatet i min debut om att skapa marsipangrisar! Söt va?


Okej, jag ljög faktiskt lite. Jag gjorde en rosa gris först men den blev så ful så mosade den och gjorde en snögubbe och en ny gris istället. Men den första grisen tycker inte jag räknas riktigt.


Emmies grisar.


Lilly gjorde lite speciella grisar hon. De såg antingen galna ut eller som monstergrisar.


Lillys snögubbe (hihi).


Hela familjen!


Mozartkulor. Yum.

Det var den dagen det. Blev ingen utgång trots att jag hade en riktig snyggdag i dag. Men men, julbaket var riktigt mysigt.

Nu kommer jag dock aldrig komma i säng efter allt socker jag har fått i mig (ja, jag åt socker, w o w). Hoppas energin tar slut snart, vill inte komma i säng alldeles för sent. Ber till hudgudarna också att jag ska slippa finnar (sockret, usch) imorgon när jag vaknar också, fick tillräckligt många av vinet som jag drack i går (alkohol alltså).

Vi hörs imorgon.

Sov sött.

Puss

What are you waiting for?


JAG ÄR
så fasligt, galet, tokigt och spralligt partysugen! Vill bara ut och dansa, trängas och svettas på klubb tills fötterna värker av ansträngning. Ska försöka smitta några goda vänner med mitt humör så vi kan gå ut och göra natten osäker, woho!

Först är det dock julbak som gäller (och lite städning av rummet...) med två gamla godingar. Det kommer bli slående! Men sedan vill jag ut i natten och busa!

Delar med mig av mina dansfavoriter så kanske ni också kommer i mood för party ;). Det är ju trots allt lillördag.

Varsågoda.

Puss

Give me that dress.

FICK ETT RYCK och ville vekligen få ner en klänning jag har haft i huvudet ett tag på papper så kastade mig över ritblocket och det här blev resultatet.

Är jag nöjd? Ja, ganska. Är som sagt inte så duktig på det där med att rita människor men alldelels förfärligt är det ändå inte. Tanken är egentligen att det ska vara ett smalt läderskärp i midjan med ett svart spänne på men det var lite knepigt att rita, men ni kan säkert föreställa er det.

Har massa andra idéer i skallen men de är lite väl avancerade för min ritförmåga så jag vet inte riktigt hur det ska gå, men tänkte ge det ett försök åtminstone!


Vinnarklänningen.

I SAMBAND med ELLE-galan har tidningen ELLE i samarbete med H&M en tävling där alla kan skicka in en klänningsskiss för att få chansen av en vinst i form av biljetter till galan och sin design uppsydd av H&M. Jag hade tänkt medverka i den här tävlingen men upptäckte alldeles för sent när sista inlämningsdatumet var. Så trist.

 

Vinsten gick till Therese Hedman som går textil i Borås. Här är hennes bidrag:

Den är väldigt fin, söt och lite flickig men ändå kvinnlig. Vad tycker ni?

Jag hade designat något mycket mer klassiskt å andra sidan. Idéen jag hade i huvudet var elegant, feminim och minimalistisk - precis det jag älskar allra mest. Väldigt tråkigt bara att jag påmindes om tävlingen alldeles för sent så jag inte kunde skicka in mitt bidrag.

Men jag får satsa på nästa år helt enkelt och tills dess har jag lovat mig själv att jag ska gå och lära mig skissa! Om jag själv hade ritat min klänningsdesign hade skissen verkligen inte gjort klänningen någon rätt så det ska det bli ändring på!

Skisskurs står med andra ord högt upp på "att-göra-listan"!

Puss

Guten morgen!

JA, SNÖ i all ära men det är tämligen trist när det blir kaos på flygplatserna och alla flygen blir inställda. Det är precis vad som har hänt mig och mamma. Vi kommer inte iväg till London över jul som jag har längtat till så fasligt mycket, utan vi får stanna hemma över julhelgen och hoppas på att vädret blir bättre till den 27e istället.

Det är supertrist men ingen anledning att bli upprörd över egentligen, vädret är som det är och vi kommer komma iväg någon gång. Det är det viktigaste, även om det hade varit underbart att vara där under juldagarna.

Problemet är nu vad vi ska hitta på den 24e. Vi har ingenting planerat överhuvudtaget. En idé är att ta in på Grand Hotel och tröstshoppa något riktigt fint på NK, en annan är strunta i Grand Hotel och bara tröstshoppa på NK för att sedan ligga och kolla på massor av filmer på kvällen och en tredje är att bara ligga hemma med lussebullar, scones, te och annat gott för att kolla på mysiga filmer hela dagen.

Ja, vem vet vad vi hittar på.

Men i dag ska jag i alla fall på Södra Latins julavslutning, den absolut sista julavslutning för mig på Södra någonsin. Det är ganska sentimentalt men det blir fint. Det är alltid alltid alltid fint. Jag är så stolt över att gå på en skola med så fasligt många talanger, det är fantastiskt.

Sedan kanske det blir julbak med gamla vänner och julöl med mitt fina gäng <3.

Puss

Street art utopia

I DAG gillade jag en facebookgrupp som heter Street art uthopia. Där kan man hitta massvis av bilder på spännande, underhållande, hisnande, vackra, underliga, ja alla möjliga typer av street art från olika delar av världen. Så himla fint tycker jag. Kan sitta där och bläddra i timmar.

 

Gå med hörrni!

 

Puss

 




...



DEN HÄR bilden knäppte jag på pappas vän Dawids utställning (ni vet den med fågelburarna). Motivet är ju inte alls speciellt men jag tycker den är ganska så fin ändå.

Londonresan skjuts upp på grund av snökaoset, trist. Det betyder skola för mig imorgon, och jag som redan har tagit lov! Knas, men så är det på vintern, inget är förutsägbart.




Oscar Wilde

"I knew that I had come face to face with some one whose mere personality
was so fascinating that, if I allowed it to do so, it would absorb
my whole nature, my whole soul, my very art itself."

"How sad it is! I shall grow old, and horrid, and dreadful. But this picture will remain always young.
It will never be older than this particular day of June. . . .
If it was only the other way! If it was I who were to be always young, and the picture that were
to grow old! For this--for this--I would give everything! Yes, there is nothing in the
whole world I would not give!"


" . . . there is only one thing in the world worse than being talked about, and that is not being talked about."


"He covered page after page with wild words of sorrow and wilder words of pain. There is a luxury in self-reproach. When we blame ourselves, we feel that no one else has a right to blame us. It is the confession, not the priest, that gives us absolution."

- från The picture of Dorian Gray

En av mina absoluta favoritböcker. Den är så fasligt bra.

Burfitt och Rhodin


Bild: Illustrationer av Lovisa Burfitt och Cassandra Rhodin.

MIN TIDIGARE svart-och-vit-mönstrade-vägg har nu blivit helt svart och jag älskar det. Rummet känns genast mycket större, luftigare och lugnare. Förut älskade jag att mixa massa olika mönster i svart och vitt men nu har jag tröttnat på det. Vill hålla väggarna enkla medan dekorationer, kuddar och möbler med träinslag får stå för det levande.

Slänger nog upp lite fler bilder på mitt sovrum i eftermiddag.

Snart ska jag äta frukost med mina föräldrar. Pappa är på väg hit också. Det blir mysigt det.

Puss


En tyllhistoria

HÄMTADE DEN här skönheten i dag så nu är jag lycklig och redo för nyår.






Are you a sinner or a saint?









Biktboken 2010 som Stina hade pysslat ihop och i den fick alla skriva sin synder. Mycket fiffigt och roligt tycker jag!



Eftersom jag kom tidigt för att lämna ansiktsfärg till Saga höll några på att fixa iordning sig. Här är Elin, kvällens värdinna.



Saga hade 90-talsknoppar i håret som hon sedan släppte ut.


Och då fick hon det här burret (såklart efter massvis av tupering och hårspray). Det var den finaste frisyren på kvällen och jag önskar Saga kunde ha så där varje dag.




Kvällens värdar, Elin och Erik. (jag vet att bilden är liggande men det var något knas när jag skulle vrida den så det får bli så, vrid på huvudet mina vänner).


Alice.


Saint, sinner - jag, Vilma.


Elin delade ut sådana här till oss med orden "Ät dem inte!", självklart blev jag jättenyfiken på vad det var och jag kom på allt från en superliten jättehård kondom till viagra eller en vanlig sugtablett men det visade sig vara rengöringsmedel för löständer. Skämtet var namnet på tabletterna.


Vi drog oss in mot dansgolvet.


Stina knäppte kort flitigt hon med.




Sinner-Elina.



Fickplunta.


Vi hittade ett trollspö som man kunde kika igenom och tog fina bilder.


Afro-Saga.


Vilma.


Jag.


Alla vi var tvungna att skriva i biktboken. Stina skrev något riktigt fint, Vilma å andra sidan skrev något mindre fint å mina vägar, men som sagt, det var en biktbok fylld av synder.


Jag dansade tokigt när en av mina favoritlåtar spelades.


Här är jag och Alejo. Jag kände mig som Alice i Underlandet i den här kreationen.


Det lottades ut presenter efter ett tag. Stina vann och fick cigaretter från Kina (hihi).



Jag upptäckte att någon önskade sig en bebis på önskelistan och det gör jag med! (Mamma, du behöver inte vara orolig, jag kommer inte skaffa bebis förrän om många många år men önska kan man alltid ändå).

Det var den kvällen! Nu ser jag fram emot nästa.

Puss



Bästa

NU STICKER jag och världens finaste D&G-halsduk med mamma ut på lite ärenden.

Hör och häpna! Jag sov till halv 12 i dag vilket aldrig har hänt förut! Om inte mami hade kommit hem hade jag med stor säkerhet sovit två timmar till utan problem - knasigt!

Vad tycker ni om den svartvita kärleken? Fransar har den också, det är liksom pricken över i:et.

Hejsvejs, säger vi båda.

Vi hörs senare <3.

Innocent enough for you?

FESTEN VAR riktigt lyckad. Hade otroligt roligt i den stora tyllen. Visar bilder från festen och min kreation imorgon.

Nu ska jag nanna för imorgon ska jag träna, plugga, packa, dansa och förhoppningsvis hitta på något skoj på kvällen sedan, men det får jag se imorn.

Puss

Freak

NU STICKER jag hemifrån! Ska besöka Åhléns lite snabbt innan schkolan för att inhandla lite jokks till mitt hår.

PUSS!


Home sweet home

HEJ HEJ, nu är jag hemma igen från en mycket smidigare resa än sist. Den här gången hade jag bara en entimmesförsening från Phoenix men piloten speedade på och flög in en halvtimme så jag hann med mitt plan från Chicago.

Direkt när jag kom hem hoppade jag i duschen, skrubbade hela kroppen noggrannt, rakade bort hår som jag inte vill ha kvar, masserade in hårinpackning i håret och smörjde in mig ordentligt med världens mest fantastiska body lotion från Laura Mercier, tvättade ansiktet och borstade tänderna i typ fem minuter. Nu känner jag mig som en ny människa, superskönt!

I dag ska jag passa på att svara på lite jobbmail, svänga förbi pappa och hämta de nödvändigaste sakerna (får hämta resten imorgon), gå till skolan för att ha filosofi, åka hem till Vilma för att hämta tyllkjol och lite andra grejer, helst hinna köpa en wonderbra, åka hem, fixa iordning mig och sedan gå på party.

Erik och Elin i min klass har julfest i kväll. Temat är Sinners and saints, jag kör på det oskyldiga och blir något snö-ängel-julkula-inspirerat. Fluffigt, vitt, glittrigt med julsockor och änglalockar. Det blir nog finfint det.

Vi hörs senare hörrni.

Puss

Just me


Glendale glitters

HÄR ÄR lite bilder från mitt, Isaac och Rhondas besök av Glendale glitters i går kväll. I Peoria finns det en del som heter Glendale där pyntas en viss del av området med massvis med ljus varje år närmaste tiden kring jul. Det är så himla himla fint och jag är jätteglad över att Rhonda tog oss dit. Att bara promenera omkring där på nästintill folktomma gator på kvällen gjorde mig alldeles lugn i själen. Åh.
They do love each other.
Helt plötsligt såg jag en skylt på tyska. Jag blev väldigt förvånad men samtidigt väldigt glad. Jag saknar att studera tyska må jag säga.
Isaac smsade flitigt med sin nyfunna förälskelse (eller vad jag nu ska kalla det, har lite svårt att greppa deras förhållande, men jag tror att det börjar närma sig en relation i alla fall).
Såg de här skorna i ett skyltfönster. Visst har jag sett strumpor med små tår för tårna men skor med samma design, nej?
Vi blev hungriga och gick till en tysk restaurang för att äta. Såhär såg uteserveringen ut ungefär (den var egentligen mycket större).
Menyn var på tyska vilket jag tyckte var kul så jag ägnade ett bra tag med att sitta och läsa den innan jag slutligen bestämde mig.
Vi fick någon typ av svampsoppa till förrätt fast vi inte hade beställt den. Den var god i alla fall. Till huvudrätt åt jag gnocchi med kyckling och svamp. Det var gott men väldigt mättande.
Inne vid damtoaletten satt en anslagstavla med massor av bilder som jag tror kom från ägarna eller personer som har besökt stället. Där satt också den här lappen med massa fina små hälsningar.
Efter att länge ha suttit och pratat och skrattat över alla möjliga samtalsämnen började vi promenera tillbaka mot bilen. Vi gick förbi en gata där alla gatlyktor hade stora röda rosetter på sig. Så juligt så.
Vi stötte även på en häst och vagn. Vi föreslog att Isaac skulle ta en åktur tillsammans med Mariah. Lite klyschigt sådär men jag tycker det är en ganska mysig idé ändå som en sådan hopplös romantiker jag är.
Det var en mycket trevlig kväll.
Om ni någon gång skulle ha vägarna förbi Peoria under juletid borde definitivt svänga förbi Glendale, det är så värt det.

Nothing but love for you

MAMMA SKICKADE mig en länk med den här låten på facebook. Jag blev så himlans glad samtidigt som det fick mig att tänka - de här senaste dagarna har jag verkligen insett hur fasligt mycket jag älskar min familj. Jag har ju alltid vetat det, egentligen, men de senaste dagarna har jag verkligen haft tid att bara känna efter och åh, vad fint det är. Ärligt talat vet jag inte vad jag skulle göra utan er.

I've got nothing but love for you <3.
Och bara för det tänkte jag att jag skulle sprida lite glädje till er alla med lite bilder.
PUSS

(För er som inte har spotify så var låten som mamma länkade Nothing but love av Axwell feat. Errol Reid)

Adrenalinstinnad

I KVÄLL HÄNDER DET, då spelas state finals i amerikansk fotboll här i Arizona. Det beräknas vara ungefär 14000 personer i publiken i samma stadion som NFL spelar sina matcher i  (observera att detta är en high school-match) och jag är snortaggad! Det kommer bli ett sådant jädrans tryck! Woho!
Om ni skulle vara intresserade av att se min bror och hans lag spela i kväll så kan ni gå in här.  Som jag har förstått det kommer matchen visas live där. Min brorsa är nummer 35.
Matchen börjar klockan åtta Arizona-tid vilket innebär att den är fyra på morgonen i Sverige. Hehe. Ja, så om ni, mot förmodan skulle vara vakna runt den tiden så är det bara att surfa in på sidan och roa er med att titta på unga män i tighta byxor och breda axlar rusa runt på planen för att tackla ner varandra. Det är mycket underhållande kan jag säga!
Isaac och grabbar från hans lag i Sverige. Isaac är nummer 7 och var kapten för Special teams.

Efter 24 timmar på resande fot

HEJ FINA NI, nu är jag i Peoria utanför Phoenix i Arizona. Jag är här och hälsar på min fina lillebror som i dag ska spela state finals i amerikansk fotboll med sitt lag från Cenntenial High School. Anledningen till varför jag inte har kunnat säga något om det här tidigare var för att Isaac inte hade en aning om att jag skulle komma och ville inte riskera att han läste det här, som ni säkert förstår. Nu undrar ni säkert också varför jag inte publicerat något på bloggen tidigare och det beror faktiskt för det första på att jag inte vet hur man gör tidsinställda inlägg här,och för det andra för att det blev galna förseningar när jag skulle flyga hit så jag inte kom fram förrän sent lördag kväll.
Men! Nu har jag tid att sätta mig vid datorn en stund så här får ni ett litet potpurri av bilder från i går. Varsågoda!
Maddie. En av familjens tre katter.
Isaac igår kväll.
Jag har hittat en klocka! Wii. Och ja, det blev Marc Jacobs igen... Nu kan jag seriöst på hans levande reklampelare. Det är nästan lite pinsamt men vad ska man göra när han alltid tycks designa sådant som mitt arma flickhjärta blir hopplöst förälskad i...?
Isaac fick en klocka i födelsedagspresent av Rhonda (hans amerikanska mami) så nu mtachar jag och bror min.
Kirby. Sötaste voffsen.
I går var vi på en julshow (eller Christmas program som de kallar det här i USA) i en megastor kyrka. Det var maxat till tusen.
De hade till och med levande djur på scenen. Allt från hundar till kameler, zebror och elefanter. Amerikaner alltså hehe.
Sedan hade de svävande änglar i taket. Fallet på klänningarna var så fint. Jag blev alldeles hänförd.

In times like these

IMORGON HÄNDER det. Kommer ladda med ett tidsinställt inlägg som avslöjar allting. Det kommer publiceras någon gång på eftermiddagen, bara s'att ni vet.

Har inte så mycket att säga i dag egentligen förtutom att jag bara känner mig sådär löjligt lättsam mest hela tiden även fast jag exempelvis gjorde historiens sämsta prestation på ett prov någonsin just i dag (i jämförelse med vad jag normalt brukar prestera). Inte ens det gjorde mig nedstämd eller upprörd. Totalt weird. I vanliga fall vänder jag upp och ner på världen för minsta lilla snedsteg ungefär men de senaste dagarna har det varit helt annorlunda. Jag gillar det.

Här får ni en liten spellista som jag har lyssnat flitigt på i dag och som faktiskt brukar komma fram i tider som denna. Man kan säga att den speglar den där fluffiga, mjuka och fina känslan som jag har i själen just nu, det är fint det.

Nu ska jag hoppa i säng för imorgon ska jag kliva upp tidigt.

Puss på er.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Är du bra på att vara lycklig?


Bild: Tattoologist.

JA, JUST nu är jag det.

Jag har en sådan stor aptit på livet. Åh.


Each day gets better



KITCHIG BRUD sitter med sin kopp med svart brygg kaffe som hon nyligen skuttade ner till Non solo bar och köpte för att orka tanka över all filosofi i huvudet. Efteråt placerade hon sig åter i soffan men den här gånge, kaffepimplandes och hetsskrivandes innan hon kom på att "JOHN LEGEND! Måste lyssna på honom!". Kastade sig därför upp från soffan, satte igång musikspelaren och satte igång musiken från itunes (hennes familj är sådär high-tec att de spelar musik via deras airport). Nea har alltid varit tokig i John Legend men insåg nu att han, seriöst, har den mest optimala förspelsmusiken. Oh ja, alldeles mysig blir man. Dessutom tycker hon att det är den bästa musiken att plugga filosofi till, det är alldeles smooth och allt blir så himlans lätt. John Legend är bäst helt enkelt.

Och ja, det är fett kewl att skriva om sig själv i tredje person eller hur? Lalalalallalalaaaa

Nej, men hörrni, nu börjar jag bli allt lite väl knasig i huvudet. Känner redan nu att det här inlägget skulle kunna spåra till max (spårat har det redan gjort) men jag ska lägga band på mig, ni får se min absoluta knasbollsida någon annan gång. Kan kanske till och med visa min och Vilmas mest konstiga favoritgrej vi gör lite då och då. Ibland tror jag att vi skulle platsa bättre på dagis än på gymnasiet.

Åter till pluggandet!

Pussish!

Done

NU ÄR minann essän färdigskriven och inskickad. Jag kan med andra ord styrka den helt från listan - skönt!

Nu ska jag hitta något att ha på mig, sedan sminka mig och sticka till skolan. Hinner förhoppningsvis lägga upp ett till blogginlägg innan jag går också.

Pussen!

Världens bästa känsla

ÄR ATT stryka grejer på "att-göra-listan". Titta så mycket kortare den har blivit! Vill dessutom tillägga att jag är bäst! Har pluggat väldigt, väldigt duktigt hela kvällen. Wiii!

Skriva samhällsprov i dag som kommer gå åt pipsvängen, jag vinkar hejdå till mitt MVG där. (gick väldigt bra)
Gå på filosofi-kontra-religion-föreläsning.
Skriva essä på Brott & Straff. (bara slutklämmen kvar)
Läsa Jane Eyre.
Skriva loggbok på Jane Eyre.
Skriva projektarbetsloggbok.
Skriva filosofiprov om Kunskapsteori.
Förebereda mig till lördag.
Hämta och laga mina skor hos mamma. (mamma tar de till skomakaren imorgon, danke!)
Gå på invigning av Lady Warhol på Fotografiska. (intällt av moi)



Vad gör vi?

NU KÖR VI!

Taggar med proteindrink och Yelle inför essäskrivandet. Nu satan ska tangenterna brinna!




Do what you got to do

DET ÄR med sorg i hjärtat som jag måste avblåsa kvällens planer att besöka invigningen av Christopher Makos utställning Lady Warhol på Fotografiska då jag har alldeles för mycket skolarbete att göra innan veckans slut. Usch vad tråkigt att skolarbetet ska förhindra något sådant. Men, så är det.

Jag kan åtminstone glädja mig med att samhällsprovet var otroligt enkelt och efter måndag nästa vecka har jag inget mer skolarbete som ska göras det här året! Lovely.

Därför känner jag att jag bara skulle vilja sätta fart och plöja igenom allting nu så det blir gjort. Avskyr tanken på att jag skulle behöva ha någonting överhuvudtaget att göra på lovet. Det är faktiskt värt det!

Så, nu ska jag vila min hjärna från allt filosoferande kring kunskapsteori och analyserande av Brott och Straff under en liten tupplur innan jag sätter igång med essäskrivandet.

Puss

Morgon



I DAG, är det 16 dagar kvar till jul, 12 dagar kvar tills jag är i London tillsammans med mamma och bara tre dagar kvar tills lördag. Jag kan inte bärga mig!

Men först har jag lite saker jag måste göra:

Skriva samhällsprov i dag som kommer gå åt pipsvängen, jag vinkar hejdå till mitt MVG där.
Gå på filosofi-kontra-religion-föreläsning.
Skriva essä på Brott & Straff.
Läsa Jane Eyre.
Skriva loggbok på Jane Eyre.
Skriva projektarbetsloggbok.
Skriva filosofiprov om Kunskapsteori.
Förebereda mig till lördag.
Hämta och laga mina skor hos mamma.
Gå på invigning av Lady Warhol på Fotografiska.

Ojoj... Aja, det är bara att sätta igång!

Puss

Skeptisk, jag?

Bild: Är plåtad av okänd med Sagas (höger) kamera på Vilmas fest.

OKEJ
, bilden visar ganska tydligt hur jag känner mig just nu inför morgondagens prov i samhällskunskap. Det är en A-kurs, det är basic, det är ENKELT men min hjärna tycks helt plötsligt ha lagt ner hela nervsystemet och bara blivit en äcklig slimeklump. Med andra ord - har min förmåga att memorera saker nästintill ordagrant utan vidare ansträngning försvunnit! Jag vet inte hur jag ska överleva detta. Usch och fy.

Dessutom försvann den här dagen så fort, eller alltså, den gick långsamt men ändå så bara försvann den. Känns helskumt. Visserligen hann jag tvätta ungefär ett ton smutskläder, läsa färdigt Brott & Straff (det var bara 70 sidor vilket normalt sett tar mindre än en timme för mig) men sen då? Läste lite samhälle såhär på kvällskvisten men vad gjorde jag av resten av tiden? Jag tog en 25-minuters tupplur medan jag väntade på tvätten. Okej, jag erkänner att jag också kollade kanske 2 timmar på tv och vid sju somnade jag igen och sov två timmar, men ändå!

Aja, nu ska jag sluta spekulera och hoppa i säng istället. Vill ha ett utvilat huvud imorgon som kan tänka. Det vore ganska skönt.

God natt

Elsa Billgren



JAG ÄR helt kär i Elsas fina blogg. Att besöka den är som att spola tillbaka tiden till då kvinnliga klänningar med smala liv och vida kjolar, tebjudningar och romantiska serviser var på modet. Det är en romantisk sfär som jag bara älskar att fly till då och då. Att Elsa är så otroligt vacker och strålande kvinnlig, helt ignorant mot dagens kvinnliga ideal, är dessutom bara så befriande.

Hon är en underbar inspirationskälla helt enkelt. Finfina Elsa.


Bara ett ord


Far far away

IBLAND TAR livet vägar som jag inte ens visste existerade. Och i dag var en sådan dag, då en sådan väg helt plötsligt visade sig och utan att tveka valde jag, med ett stadigt första kliv, att följa den. Åh, jag kan knappt bärga mig tills jag är framme. Jag börjar nästan gråta varje gång jag tänker på det. Shit.

Tyvärr, kan jag inte avslöja just nu vad det är som har hänt (ni kommer förstå sedan när det väl sker) men det är någonting riktigt superduperfantastisktunderbart och betyder massor för mig.


Det här är alldeles i närheten av mig. Jag kunde inte låta bli att plåta för det var så fint hur himlen matchade husen och alla fönster som lös i eftermiddagen.

Nu ska jag bara fortsätta mysa och längta.

Puss

ps. mina pojkar var världens duktigaste i dag! Bilder från det kommer imorgon.




Yesterday


Jag började dagen med att se mina fina klasskamrater spela pjäsen Törst av Sarah Kane. De är så duktiga.


Sedan mötte jag upp pappa, åt indiskt och besökte hans väns utställning lite kort. Bredvid galleriet låg Tempel Riddar Ordens samlingslokaler. Häftigt.


På ena sidan av rummet var det bilder på massa demolerade fågelburar och i den andra på naturliga fågelbon. Det var fint.


Därefter var jag på glöggfest men tog inga bilder där tyvärr. Sedan åkte jag till Vilma. Alice kom lite efter mig och satte sig i soffan med sin lilla iphone 4. Alice är inte längre "skate-Alice" utan "jag-älskar-min-iphone-så-mycket-att-jag-inte-kan-lämna-den-en-sekund-Alice" men det lär väl gå över. Gullig är hon i alla fall.


Värdinnan Vilma. Hon var så fin i min nya blus men tyckte att hon kvällen till ära såg ut som en Syrian i ansiktet. Vem vet, det kanske hon gör..?


Stina tyckte det där med iphone var ganska så intressant hon med.


Alice.


Stina. Ljuset var så fint precis här.


Saga kom också.


Hon hade inte ätit middag så hon åt en avokado för att fylla magen lite åtminstone.


Enda bilden på mig från kvällen i min kamera. Jag såg inte så där äcklad/missnöjd ut hela kvällen.


Mot slutet av kvällen tyckte Palle att det var dags att måla Filips naglar.


Palle. Vår bästa bildare.

Det var min lördag. Jag är ledsen att bilderna är så korniga men det var så mörkt. De såg dessutom inte korniga ut i kameran så trodde att inställningarna var bra. Men men. I'm still learning.

I dag är det avslutning med mina elever. Det är sorgligt men ganska så skönt. Nästa söndag blir alltså min första helt lediga söndag men samtidigt är det tråkigt att inte få busa med grabbarna något mer. Jag har ju sagt upp mig till nästa termin också eftersom jag behöver ett mer betalt jobb.

Vi ska i alla fall få en riktig rolig sista dag!

Puss

Bye bye

NU STICKER jag iväg på dagens äventyr med finklänning från Urban, röda läppar och mörkblåa naglar. Kameran följer med så förhoppningsvis blir det massvis med bilder som jag kan visa imorgon.

Hoppas ni får en alldeles förträffligt fin lördag.


Puss puss!

Grattis!

MIN FINA lillebror som är i USA just nu för att spela amerikansk fotboll på High School-nivå och hans lag vann semifinalen i går! Nu ska de vidare till final i Cardinal Stadium vilken är en jättestor stadion där de professionella fotbollsspelarna spelar. Det är superhäftigt!

I dag ska jag först på teater, sedan på glöggfest och sist på fest hos Vilmis. Det kommer bli trevlans. Men först ska jag hinna läsa lite Brott & Straff samt göra lite små-ärenden på stan.



Puss

ren kärlek

DANSEN, åh, dansen. Jag kan inte säga det många gånger nog. Men åh, vad jah älskar det, med varenda liten cell i min kropp, varenda liten muskelfiber. Det är tokigt. Finns inget stopp, inget slut, det bara fortsätter att svämma över och jag låter mig forsas med. Det är så fantastiskt. Åh.

Även fast min kropp under balettklassen ständigt tycktes fråga "Vänta nu, vad är det här? Måste jag röra på mig?" så gick det ganska bra. Styrkan fanns inte riktigt där men placeringen var g r y m. Efteråt var det dags för modernt och jag var tvungen att ta igen allt det som de andra har repat i två veckor. Till min förvåning snappade min kropp upp allting direkt och det bara föll på plats! Sjukt nice!

Men shit, vad jobbigt det var! När vi var klara trodde jag seriöst att jag inte skulle kunna komma hem. Det fanns ingen chans i världen att mina lår skulle kunna bära mig därifrån. Men efter lite slappande på golvet och stretch gick det och nu känns det faktiskt som om jag skulle kunna dansa ett pass till utan problem. Knasigt.

Här under är en av mina tusen blåmärken från föreställningsrepen och jag kan fortfarande inte greppa från vilken rörelse de kommer ifrån. Bilden gör det egentligen ingen rätt för de är mycket mörkare, men ni kan säkert föreställa er!



Nu ska jag duscha.

Puss

hej

ÄR PÅ SPRÅNG till dansen. Kom precis hem, har bytt om och sitter nu och trycker i mig en, ovanligt nog, osmaklig gröt, det är inte så gott att stoppa i tre matskeder proteinpulver tydligen, men ner i magen ska den i alla fall! Annars blir det inga muskler av träningen. Måste försöka hinna kolla igenom klippet jag filmade av koreografin från förra gången (eftersom jag inte har gjort den måste jag gå igenom lite så jag plockar upp den snabbare i kväll). Jag insåg tidigare i dag att jag dessutom har glömt mina teknikskor hos mamma, så det blir balett i strumplästan i kväll med andra ord... Inte kul för golvet är halt som satan. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.

Kul inlägg aight? Nej, men vi hörs senare.


Puss

Lady Warhol



DEN 8 DECEMBER ska jag och far min på invigningen av en ny utställning på Fotografiska. Fotografen Christopher Mako visar 50 porträttbilder av min favorit Andy Warhol som vi aldrig har sett honom förut. Åh, det ska bli så spännande! Det är tur att jag har en pappa i branschen måste jag säga!

Nu till något helt annat - i går började jag helt plötsligt sjunga på en av mina gamla barndomsfavoriter från Savage Garden vilket resulterade i att jag var tvungen att leta upp dem på Spotify och lyssna. Och shit, vad nostalgisk jag blev! Det är så bra!

Så, här får ni en liten länk till bästa bandet.

Varsågoda.

Puss


Ja, tack


LITE FINA
grejer från nätet. Klänningen är från Modekungen.se och skorna från Chapnlle. Jag har blivit smått förälskad i fluffiga "skokragar", eller vad man ska kalla dem. De får vara i päls, fårskinn eller något annat mjukt. Så fint, så fint. Att bära nitar till gör också ännu bättre. Nitar och fluff på skor = YES! (Får gärna vara lite trä som möter svart läder också).

Apropå nätshopping vill jag passa på att varna er. Handla ALDRIG ALDRIG ALDRIG på vivistyle.se. Jag köpte ett par skor där nyligen, jättefina var de men för det första tog det hundra år innan jag fick skorna. Och sedan när de väl damp ner i min brevlåda hann jag inte ta mer än ett steg innan hela klacken låstnade på ena skon. I över tre veckor nu har jag mailat fram och tillbaka med deras ägare och jag har inte fått tillbaka mina pengar ännu! Deras kundservice är värdelös och människan som äger företaget kan inte ens skriva ordentlig svenska. Otroligt irriterande. Så jag varnar er, gör aldrig det!

Men, till något annat lättsammare så ska jag inviga min nya blus från Myrorna imorgon. Antingen blir det skinnbrallor, snortighta svarta skorts eller haremskostymbyxor till men det får vi se. Ska visa er inbjudan som jag berättade om imorse då också för nu är det alldeles för mörkt för att få några bra bilder.

På morgondagens lista står också, förutom workout, balett/modernt, filosofilektion och plugg, en stanrunda för att hitta någon fin present till Lydia (min halvfaster) som fyllde 18 häromdagen (ja, jag vet att det är ganska så knäppt). Vi ska nämligen besöka hennes familj på glöggfest på lördag och samtidigt hade vi tänkte passa på att fira henne. Det kommer blir trevligt.

Så, vi hörs imorgon.


Puss







Scrubs



HAR SPENDERAT eftermiddagen i soffan framför Scrubs (älskade tv-program!). När det kommer till tv-serier är jag en riktig nörd. Det är nog faktiskt dags för mig att skärpa till mig nu och lämna soffslappandet som har pågått de senaste dagarna. Usch usch. Men, det har varit skönt men nu måste det ta slut. Så ja, imorgon ska jag ta arslet ur vagnen (soffan) och sticka till gymmet så fläsket får röra på sig. Sedan ska jag ta itu med pluggandet också, lite hjärngymnastik är nödvändig efter den apati som har fyllt de senaste eftermiddagarna. Jag kan verkligen inte fortsätta såhär!

Hmm, ska nog forma ett litet träningsschema också. Armarna börjar bli lite tunna - i n t e bra. Det är dags för att pumpa lite muskler med andra ord, sweet! Måste plocka upp löpningen igen. Det är så skönt när löpkondisen är i någorlunda form (ja, även fast jag dansar som en tok har jag dålig kondis).

Nu ska jag fortsätta tv-slappandet, sova en stund och sedan plugga lite.

Slänger nog upp ett litet inlägg senare också.

Puss

White senses

Bild: Tattoologist.

 

GOD MORGON, sitter i köket och mumsar lite mullbär som frukostefterätt, lyssnar på julmusik och tittar på fina tatueringar. Jag har alltid gillat vita sådana. Det är finfint. Mullbär är dessutom ett fantastiskt litet bär. Superdupergott och fullt med vitaminer - perfekt!

I dag är det faktiskt, apropå ingenting, exakt en månad kvar tills jag fyller 19. Undrar vad jag ska hitta på då? När jag fyllde 18 hade jag och Vilma, som fyller år dagen innan mig, ett gigantiskt party men det tänker jag inte ha igen. Den här gången blir det nog något lugnt eller ingenting alls. Jag fyller ju faktiskt bara 19, det är inte så speciellt (förutom att jag får beställa sotare, wii..)

Ska väl ta och sminka mig lite nu då och sedan bege mig till skolan. Vill dock inte riktigt gå ut i kylan. Jag känner mig lite extra frusen och sådär "vill-bara-stanna-inne-och-mysa-hela-dagen-och-strunta-i-skolan-fast-jag-verkligen-borde-gå"... Jaja. Det är väl bara å göra't.


Puss på er, hoppas ni får en fin dag.

 

 


effektivitet

HEJ HEJ! Eftermiddagen blev lite annorlunda än planerat. Jag fastnade hemma hos min syssling och skippade teatern för att ta den imorgon istället. Sedan åt jag middag ute med pappa och beslutade mig för att hoppa över festen på Humana Second Hand och istället åka med pappa till IKEA för att hetsinhandla lite nödvändigheter en timme innan stängning. Det blev två taklampor, en golvlampa, två överkast, nytt sängklädsset, en sänglampa, glödlampor och vita lådor.

Vilken shoppingdag i dag! Underbart!

Nu ska jag hjälpa pappa att sätta upp lite lampor och sen dimpa ner i säng. Bristen på sömn från i går natt har satt sina spår.

Puss

ps. imorgon ska jag visa en fin liten inbjudan som kommit med posten.

Fynd, skådespel och välgörenhet



HAR SVÄNGT förbi hemma en kortis innan jag ska ut på stan igen för att träffa min kära syssling. Efter att jag fyllt i alla utvärderingar i skolan som aldrig tycktes ta slut traskade jag till Myrorna där jag fyndade en fin stickad tröja och en übertransparant blus med fina silverdetaljer. Lycka.

Begav mig sedan till H&M för att köpa lite basicgrejer, ni vet, trosor, strumpor, strumpbyxor och sån't. Blev ett par stickade tights också. Kunde inte låta bli.

Blev Amnesty-medlem i farten också. Kände att det passade bra en dag som denna (det är ju internationella AIDS-dagen. Att killen som frågade mig var bland det sötaste jag sett kan faktiskt också ha lite med saken att göra, men bara lite, hehe).

Klockan 16.00 är det teater som gäller. Några av mina finaste klasskamrater sätter upp pjäsen Törst i skolan och i kväll fest på Humana Second Hand där mina vänner i MILK Collective ska spela.

Men nu måste jag slänga ihop en proteindrink innan jag beger mig ut i kylan igen. Bråttom!

Puss




1 december


Bilden: Är hämtad härifrån där man kan beställa hem superfina fototapeter. Min favorit är Zebran, dels för att jag är besatt av svart- och vitt och dels för att jag älskar djur, framför allt hästbesläktade sådana.

MY GOD, vad tiden har gått fort. Helt plötsligt har vi slungats in i årets sista månad och det känns som om jag har tappat mig själv lite på vägen, som om alla bitar inte har hängt med i den ruskiga farten. Men bitarna kommer nog tillbaks så småningom, de har bara färdats lite långsammare.

I dag kommer min kofta med gigantiska axelvaddar och silverutsmyckning på axlarna som jag fick i julas till användning. För er som har hängt med länge vet att den användes flitigt i början av året när jag skuttade gatorna fram som nybliven 18-åring. Nu har det snart gått ett helt år och koftan har fått hänga i garderoben under hela den tiden. Det blir det ändring på, start från i dag.

Nu ska jag packa ner min kamera, ta ett beslut om jag behöver långkalsonger under byxorna eller inte (termometern säger att det är -8 grader ute) och måla läpparna lätt röda.

Vi hörs.

Puss

RSS 2.0