Day one, fashion week

IDA SJÖSTEDT



NAKKNA









WHYRED




Lite smått och gott från dagens visningar. Imorgon står The Local Firm, Diana Orving, Acne och Cheap Monday på schemat.

Nu ska jag krypa i säng.

Pussen.


Pictures from today's fashion shows. Tomorrow I have The Local Firm, Diana Orving, Acne and Cheap Monday on my schedule.

Make up

 

DAGENS make. Jag blev riktigt nöjd och känner mig fin. Nu ska bara kläderna åka på och sedan är jag fit for fight!


Inspired from last nights movie Burlesque I did today's make up. I love it!

Burlesque

DET HÄR lyssnar jag flitigt på just nu. Åh, så inspirerande på alla möjliga vis - ska både boka in massa sånglektioner igen och låta morgondagens make och hår spegla det där skönt glammiga! Det kommer bli strålande.

Nu ska jag hoppa i duschen och sjunga vidare innan det blir till att krypa ner i sängen.

Puss

God morgon

JAPP, nu är det minsann dags att bege sig till jobbet. I dag blir det en extra tidig morgon eftersom jag har ungefär ett ton brev plus närvarolistor som måste skrivas ut, sedan ska jag också blåsa upp typ en miljon ballonger (okej, 40 i alla fall) och helst ha kollat så att all musik fungerar innan klockan 10. S T R E S S.

Men, det ordnar sig nog. I dag ska jag ha första lektionerna med mina nya små pluttisgrupper (2-3 åringar) och det är lite nervöst - varför? Jo, för att varje barn har med sig en förälder (prestationsångest med stort P!). Andas. Nej, men det kommer nog gå bra. Det är tur att jag har Stina där i alla fall, så har jag någon att dela min ångest med hehe.

Vi hörs senare.

PUSSEN

Cursum Perficio

SNART sticker jag iväg till Södermalm för att gå och se Kungliga Svenska Balettskolans projektföreställning. Det ska bli riktigt spännande att se deras stycke, jag har ju faktiskt aldrig sett någon föreställning som är skapad och framställd av dem. Sedan känner jag ju några som ska spela också. Det gör ju saken några gånger bättre dessutom.

Jag har dessutom skrivit färdigt min livsåskådning i Religionen som ska vara färdig till tisdag. Duktigt!



Så hej hopp!

PUSS

Sprickor i horisonten


Shot you down


Bild: Plåtad av mig på Stadsteatern i Helsinki när vi skulle ta klass med Helsinki Dance Company.
•••
Translation: Picture taken by me at the City theatre in Helsinki right before our morning class with Helsinki Dance Company.

Flanell, axelvaddar, snöboots





DAGENS fick bestå de senaste tillskotten i garderoben från Weekdays tokrea, linne från Lindex (!) och fettigt hår som fick glida upp i en slarvig ballerinaknut. Läpparna fick smyckas med mitt älskade röda YSL som har blivit något av ett måste - det är som underkläder, något som känns alldeles helt fel att gå utan.

Har skickat in och betalat min ansökan till London Contemporary Dance School i dag och avverkat en psykologilektion. En ganska så slapp dag med andra ord. Nu ska jag kliva i danskläderna och sedan promenera iväg till Kühlers där gruppen tränar ikväll. Vi ska ha lite stång (balett alltså) och repa det moderna stycket inför någon uppvisning som vi tydligen ska ha (sjukt uppdaterad, jag vet!). Det kommer bli skoj. Efteråt blir det middag med far min innan jag kryper till kojs. Imorgon är det massa viktigt som måste göras så det blir en tidig morgon.

Ha en fin kväll!

Puss


Wearing shirt-jacket-like sweather from Weekday, pants from Cheap Monday, t-shirt from Lindex, boots from Timberland and red YSL-lipstick

I am soon leaving home for tonight's dance training and afterwards I am having dinner with my dad. An calm and early evening since I have a lot of important things tomorrow that I need to get done.

I wish you a nice night though!

Rick Genest

 

HÄR.


Something else

HÄR KOMMER en liten smygtitt på Beckmans sista-års-elever utställning på Nordiska Kompaniet. Kvällen bjöd på drinkar, snittar, smoothies, snygga människor, imponerande kreationer och konstnärliga modekortfilmer. Nu har jag matats med massor av ny inspiration och är mer laddad än någonsin inför den kommande modeveckan! Fick även, under alla sentimentala tal, ett sådant fruktansvärt sug att söka till Beckamans. Det vore ju så fantastiskt att gå där...åh. Men, det är bara att inse att innan jag ens kan drömma om det måste jag lära mig att skissa (vilket jag verkligen inte kan). Fast, å andra sidan, kan jag ju se på det som en liten bagatell vilket borde gå att åtgärda ganska fort. Och då känns det inte alls lika långt borta! Eller, nästan, i alla fall.












För er som är intresserade av att dreggla över alla kreationerna kan ni bara svänga förbi NK de närmaste veckorna och titta eftersom utställningen kommer stå kvar ett tag. Visst är det toppen?!

Nu är det dock sängdags för jag har ton med saker som måste göras imorgon, bland annat skicka in min ansökan till London Contemporary Dance School, eller The Place, som det också kallas. Läskigt!

God natt.

Finland 3.0 Kiasma











IKVÄLL är det Öppet Hus på Södra Latin. Vi kommer dansa delar från föreställningen och improvisera lite. Det är alltid lika roligt dessa kvällar, att få se de som kommer skapa den nya ettan, deras ivrighet, nyfikenhet och nervositet, jag minns så väl när jag var i den sitsen, även fast det var hela tre år sedan. Men i år är det annorlunda, i år tar vi vårt pick och pack och lämnar skollivet när de nya små esteterna flyttar in.

Efteråt ska jag rusa till dansen och sedan ska jag på Beckmans visning på NK. Det kommer bli trevlans!


Today I have a very busy schedule with lessons, Open House at school, Dunham class and finally Beckmans' fashion show at NK. It's going to be very fun!

Åh lycka!

HAR SUTTIT med pappa och diskuterat under middagen och vi har smidigt planer, STORA planer. Jag är så fruktansvärt exalterad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen (med andra ord så lär inte planen om att lägga sig tidigt fungera) hihi.

Men, det är fortfarande bara på diksussionsnivå pappa och jag emellan men vi ska researcha lite det närmaste dagarna och sen får vi se. Det är bara hoppas att de vi vill ska nappa gör det!

Och, apropå ingenting får ni en liten spellista av mig såhär på kvällskvisten. Varsågoda.






Nea tipsar



GODMORGON
, tänkte ge er ett litet tips på typ världens bästa ansiktsprodukter. Jag använder dessa från Kiehls och de är helt fantastiska. Jag har verkligen prövat det ena och det andra för mitt ansikte men dessa föll jag pladask för. För första gången på väldigt längre har min haka varit helt fläckfri (brukar ha små röda prickar även om det inte är finnar). Bästa!

Nu är det ju dock så att alla produkter inte passar alla men om ni fortfarande inte har hittat något som ni gillar så tycker jag definitivt att ni kan prova Kiehls. Det är lite pricy dock men för mig är det definitivt värt det!

Puss

Dag 2 - Min första kärlek

JAG HAR funderat lite på den här och faktiskt haft riktigt svårt att komma på något svar. Men, jag har nog ändå lyckats komma fram till att min första riktiga förälskelse var Jack (Leonardo di Caprio) i Titanic. Jag kanske var 12 år gammal när jag föll handlöst för hans mjuka drag, lena hy, pojkaktiga leende, busiga hår och vackra ögon och mitt unga hjärta slog extra hårt varje gång jag tänkte på honom. Han var så fin.

Jag brukade drömma att jag var Rose så att det var mig han höll om, dansade med, skrattade med och älskade. Jag minns fortfarande hur förtvivlad jag blev varje  morgon jag vaknade och insåg att det inte var på riktigt, att allt faktiskt bara var en dröm. Jag ville ju mer än allt annat bara stanna kvar i hos Jack och aldrig komma tillbaka.

Jag minns det så tydligt.



Finland 2.0










Cravings







DRABBADES AV
extrema shoppingcravings under religionslektionen som slutade i att jag hastade iväg till Weekday så fort vi slutade för dagen. Kastade mig över alla kreationer alldeles upprymd över det offantligt låga priserna och plockade på mig högar. Gick sedan därifrån alldeles nöjd och belåten med kärlekarna här ovan och allt för bara 380 pix. Det kallar jag att fynda!

Ser fram emot att bära dem under modeveckan nästa vecka! Underbart!

Jag har dessutom blivit alldeles förskräckligt förälskad i mitt nya program toycamera som ger den här fina analogeffektion på bilderna. Så himla fint tycker jag.

Puss


I felt enormous cravings for shopping during my last lesson of the day and had to basically, run the whole way to Weekday afterwards to still my needs. Satisfied with my purchases I took the sub home and now I am ready for the upcoming Fashion Week here in Stockholm. I can't wait!

The boat that rocked

Bilder: Lånade av Stinabambolina.

VI DANSADE GALET på båten till 90-talshits i Casinoklubben och kommersiell house högst upp i New York-baren. Det var tokigt, svettigt och så fasligt underbart roligt! Även fast jag har kommit fram till att hela kryssningsgrejen verkligen inte är min grej så skulle jag verkligen kunna tänka mig att göra det igen om jag får ta med mig mina fina favoritdanstjejer. Vi har det så otroligt bra ihop.


We danced like maniacs on the boat back to Sweden to hits from the 90's and commcercial house music. It couldn't have been better!

Now, I am going to drink a cup of tea and watch Mad Men. Lovely.





Back home

HEJ HEJ, nu är jag hemma i Stockholm igen efter många, många timmar på Silja Line. Helsinki har varit fantastiskt roligt och jag hade gärna stannat lite till, men jag är faktiskt ändå ganska så glad över att vara hemma (även fast far min har dragit på sig vinterkräksjukan och jag i princip inte vågar röra någonting i hela lägenheten).

Jag lägger upp tusen bilder på bloggen sedan från resan så fort bildbomben från mina vänner har släppts på facebook. Tills dess kan jag visa lite bilder på Kiasma som vi besökte, men det får komma lite senare för nu ska jag äta färdigt min frukost och sedan sova en stund.

Puss

Helsinki

ÅH, imorgon åker jag och danstjejerna iväg på vår första klassresa med destination....trumvirvel....FINLAND! Okej, det kanske inte är sådär jättehäftigt i sig att åka till Finland men vi ska få träffa Kenneth Kvarnström OCH dansa med Helsinki Dance Company - det är häftigt!

Vi ska dessutom spela vår föreställning där också och så ska vi ju åka Silja Line. Jag menar, bara föreställ dig 13 18-19 åriga överspeedade danstjejer som är ganska så knasiga instängda på en båt med kareokebar, tax free och spa i 16 timmar. Det kommer bli riktigt spännande!

Men nu har jag massa och fixa innan jag ska iväg till baletten. Så...

...hej hopp chokladtopp!




Dag 1 - Jag

JAG bodde hela min barndom ute i skogen högt, högt uppe på ett berg med en jättelång kringelikrokbacke upp som de flesta bilar hade svårt att ta sig upp för. Vårt hus var från början en ful blå sommarstuga som pappa byggde om till ett fantastiskt souteräng hus. Jag älskar det huset fortfarande.

Som liten läste jag mest hela tiden och hästar var det absolut finaste jag visste, förutom min hund, Lasse, då. Jag var allmänt intresserad av djur och brukade sitta ute på vårt berg med kikare och skåda på fåglar med en fågelbok i knäet. Några kaniner hade jag också men jag tröttnade ganska snabbt på att rengöra buren även fast jag älskade kaninerna så de behöll jag inte särskilt länge.

Jag har en lillebror också som jag brukade bråka med ganska mycket när jag var liten. När vi var riktigt små var jag nog världens bästa storasyster och jag var väldigt överbeskyddande och skulle lära honom allt jag visste. Men sedan kom vi till en sådan där period när vi nästan var i luven på varandra hela tiden, fast vi kom överens ibland också, men vi bråkade nog mest.

Jag reste också väldigt, väldigt mycket som liten. Pappa arbetade väldigt flitigt som modefotograf då och han brukade ta med mig på nästan alla sina resor. Jag flög för första gången när jag var två veckor gammal och sedan dess flög jag jämt och ständigt. Till slut blev jag så van vid alla plåtningar att jag ville hjälpa till, jag fick min egen "fotoväst", ungefär en sådan som pappa hade fast i miniatyrstorlek, med fickor som jag kunde stoppa filmrullar i. När jag var två visste jag redan hur kameran lät när filmen var slut och det påpekade jag till pappas assistent Jimmy vid ett tillfälle när han inte var tillräckligt uppmärksam. Det chockade både pappa och Jimmy.

När jag fyllde 12 bestämde sig mina föräldrar för att flytta isär. Jag blev väldigt ledsen men kom ändå över det ganska snabbt. Pappa flyttade till ett grönt Pippi-hus med stora rosor precis vid entrén medan mamma flyttade till ett fint litet radhus. Hos pappa fick jag även, som plåster på såren, två kaniner igen som fick bo i en stor utomhusbur jag kunde gå in i. Jag var väldigt engagerad i de små varelserna och började faktiskt med kaninhoppning tillsammans med en klasskompis till mig.

Jag gick i en och samma skola från 4 års ålder till nian och vi var bara en klass i varje årskurs. Det var en friskola som låg i en idyllisk nedsänka med en egen liten konstgjord sjö. Känslan var lite som i Barnen i Bullerbyn. Vi hade en Lillgård där det var dagis, en Mellangård där 6-åringar till 3:an gick och sedan en Storgård med resten av årskurserna. Varje årskurs hade dessutom namn efter planeterna i vårt solsystem. De minsta hette Pluto och de största Solen. Skolan var media-inriktad och samarbetade med Harvard i USA och både utlärningsmetoderna och arbetsmetoderna var otroligt moderna. Jag trivdes otroligt bra i min skola.

Annars var jag i stallet mest jämt, tog hand om min första medryttarponny och sedan ett flertal storhästar efter det. En sommar fick jag ta hand om en unghäst som hette Lasse precis som min fina hund. Han hade knäledsinflammation i båda framknäna men var en livfull och glad häst ändå. Det växte ett otroligt starkt band mellan mig och den hästen, vi blev bästa vänner och jag älskade honom så. Tanken var egentligen att jag skulle behålla honom om han blev frisk även fast han inte var min på pappret, men ägaren beslutade att avliva honom ändå. Det knäckte mig.

Efteråt orkade jag inte riktigt vara i stallet lika ofta och beslutade därför för att fokusera på dansen. Jag började Södra Latins gymnasium och insåg att dansen är någonting spektakulärt, unikt och hänförande, och jag blev kär, igen.

Ja, det var en liten sammanfattning av mitt liv innan gymnasiet.

Nu kanske ni känner mig lite bättre.

Puss

Start from now


Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mitt favoritplagg
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Vardagslyx
Dag 14 – Självporträtt
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick                                                                                                     SPäNnAnDE.
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor                                                                                                          
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Hur muntrar jag upp mina vänner?
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Min bästa grimas.

Blood bank

JAG HAR varit på kurs hela förmiddagen, gjorde examination, blev godkänd och fick min licens. Smet iväg därifrån tidigare och åkte till IKEA där jag och pappa inhandlade massa nödvändigheter, nu har lägenheten genast blivit mycket trevligare. IKEA är för bra alltså.

Men, nu är jag riktigt trött och seg. Inspirationslös, kan man nog också kalla det så bjuder på en fin liten låt av Bon Iver så här på kvällen som jag tycker väldigt mycket om. Det finns inte så mycket annat jag kan dela med mig av just förtillfället.

Klockan åtta är det premiär för andra säsongen av Solsidan så då kommer jag sitta fastklistrad framför tvn för det är så himla bra!




Puss på er.

Darlings



SENASTE
tillskottet i skofamiljen står nu fint på en vit låda i mitt rum och har blivit mina absoluta favoriter (ja, okej, på delad plats då). Jag längtar bara så fruktansvärt mycket tills snön försvinner så dessa skönheter kan få komma ut på äventyr på Stockholms gator. Åh.


SFW


Lanvin s/s 11

ALLT FOKUS som har varit kring ELLE-galan de senaste dagarna får mig att längta så till Stockholm Fashion Week (att pappa dessutom är där just nu gör ju inte saken bättre). Förhoppningsvis kommer jag kunna gå med min bättre halva (jag hoppashoppashoppas), men det är inte säkert, verkligen inte säkert och chansen är inte jättestor heller, men som sagt, jag slutar aldrig hoppas. Februariveckan kommer med all sannolikhet toppa augustiveckan, jag menar inte att visningarna under augustiveckan var dåliga, jag lovar er, de var otroligt bra, utan det har och göra med att jag föredrar höst- och vintermodet före vår och sommar. Jag måste dock tillägga att vårkollektionerna för i år är otroligt, otroligt bra. Jag blev till och med saligt förälskad i många av plaggen, framför allt i Hermès, Lanvins, Celines och Chloés men fortfarande så tycker jag att höstkollektionerna är aningens vassare (kan bero på att jag är besatt av svart och läder).


I long so badly for Stockholm Fashion Week. I count the days, really.




För minnet




The sweet side of London


Här var vi och mumsade världens godaste afternoon tea. Så himla typiskt engelskt. Nästa gång jag åker till London ska jag minsann gå på afternoon tea-runda och jämföra de bästa ställena i staden.


Ville först inte knäppa några bilder därinne eftersom det var så lugnt och tyst förutom då en livepianist satte sig och spelade lite då och då. Men passade sedan på när bordet bredvid oss tog gruppbilder hehe. Här är vårt bord, alltså, när vi var alldeles supernöjda, jag åt så himla många miniscones att det var svårt att hålla räkningen


Det var det.


En annan dag när vi promenerade i Soho tog vi en innan-lunch-fika på Hummingbird Bakery, som förövrigt är ett måste för alla tårt- och cupcakeälskare!




Ja, ni ser ju vilka fantastiska små kreationer de har. Mamma köpte en cupcake som var helt ljuvlig. Jag smakade bara lite på spetsen från en gaffel men det var en ren smaksensation, bara det lilla, det är tokigt! Vi köpte med oss en av deras bakböcker hem så nu ska jag minsann göra sådana där små ljuvligheter.

Puss


Note to self: Don't forget to translate! Anyway, if you are visiting London you should really have afternoon tea at Brown's and then reach orgasm for your taste buds at Hummingbird's bakery eating their adorable cupcakes.

Snurra i min läderkjol




Det var ju det, ja

JAG SKULLE ha spenderat kvällen på Fotografiska, blivit hänförd, berörd och omåttligt inspirerad av Sarah Moons utställning 12345. Jag hade dessutom fått möjligheten att träffa den fantastiska fotografen i egen hög person men nej, istället ligger jag här hemma med mina losec och min flaska mag-tarm-gel (låter avskyvärt äckligt förövrigt) och krigar mot magkatarren. Hade mycket hellre varit på Fotografiska, men det har ni säkert redan förstått.

Jag har åtminstone varit duktig och arbetat med projektarbetet samtidigt som jag har suttit och intensivsjungit till Alicia Keys och John Legend. Lite roligt måste man ju få ha också, faktiskt. Nu ska jag bara skicka in min absolut sista uppgift i ARL (arbetsmiljö och säkerhet) och sedan har jag varit tillräckligt duktig för idag! Tummen upp för det!

Puss


I was suppose to be on Fotografiska tonight to watch Sarah Moon's new exhibition 12345 but instead I lie at home with my ulcer, or whatever it may be, and abrupt back pain that appeared as I was writing this post. What's up with that?! Isn't my tommy enough?

However, luckily I have Alicia Keys and John Legend to brighten my evening and a good old friend called "telly", sometimes I don't now what I would have done without that fellow. Thank you, John Logie Baird, for bringing him to the world.





Absent

JAG HAR legat hela natten med frossa, otrolig värk i kroppen och troligtvis feber och inte ens tusentals lager av täcken kunde få mig att sluta frysa. Som tur var hjälpte värktabletterna och jag kunde sova trots att jag vaknade lite då och då när jag behövde fylla på med ett nytt piller.

När jag vaknade, vid halv elva på morgonen efter 15 timmars sömn, hade jag lite feber kvar men det gick över ganska snabbt, istället började min mage svida och det blev bara värre och värre. Så ja, jag har fått tillbaka min magkatarr, eller magsår, eller vad det nu kan vara. Hejdundrans jättekul...

Nu ska jag vila i några dagar, leva på kokt torsk och ris i hopp om att det blir bättre, annars får jag besöka läkaren för om det är magsår så måste jag ha behandling (tror inte att det är det men man vet ju aldrig).

Kan åtminstone glädja mig med att Rebecca på stureplan.se langade upp bilden på mig jag skickade på sin blogg. Hon ville nämligen hylla alla oss redheads genom att lägga upp inlägg med bilder på oss. Ni kan se inlägget här.

Dags att ta en losec och krypa i säng.

Puss

Oh no

JAG HAR ont i kroppen och huvudet, fryser och känner mig allmänt svag. Misstänker att något inte står rätt till.

Jag vill verkligen inte bli sjuk nu. Snälla rädda mig.


Elin Kling heart H&M

 

JAG BLEV verkligen mäkta förvånad när jag går in på Elins blogg och finner att hon i ett års tid har arbetat i hemlighet med H&M och resultatet har blivit en liten minimalistisk och bohemelegant kollektion i riktig Elin-anda! Riktigt roligt! Har redan spanat in lite plagg som skulle sitta fint i min garderob, den asymmetriska skinnjackan bland annat.

All cred till Elin! Jag skulle verkligen inte banga på att få låna lite av hennes liv ibland.

 


I was really surprised, all over again (what a day of surprises!), when I clicked in on Elin's blog and found out she have been working in secret with H&M for a year! The result has become a minimalistic and bohem-glamorous collection that I really like. I especially fell in love with the asymmetric leather jacket, the white purse and the bronze belt.

 

Good work Elin!

 


The big book of Fashion



TOG EN
sväng in på Akademibokhandeln för att köpa en ny kalender och fann som en liten överraskning Charlotte Steelings skapelse The big Book of Fashion. I boken är 150 år av couture, desginers och märken dokumenterade. Den visar tidningsreportage och omslag, kollektioner, snygga plåtningar, ja, allt man vill veta, se och känna om modevärldens historia. En riktig modebibel som borde avgudas, tillbedjas och älskas av alla fashionistas där ute! Längtar ihärdigt tills den dimper ner i brevlådan och jag kan sätta klorna i den. Att den är otroligt snygg på soffbordet är ju bara det ett stort fint svart-vitt plus i kanten också!


Today I went to Akademibokhandeln to buy a new planner and instead found a sweet surprise in shape of Charlotte Steeling's creation The big Book of Fashion. The book documents 150 years of couterier, designers and labels. A real fashion bible which should be adored and loved by all fashionistas! I long intensively til the day it arrives in my mailbox and I can wrip my claws around it. The fact it will look tremendously good on my coffee table just makes it all more exciting! Can't wait, really.



Drift astray




VILKEN FIN kväll det blev på Urban Deli. Åt godaste fisk- och skaldjurgrytan, umgicks med min gamla musiklärare och mammas väninna som numer går under epitet "ligget" (som kortfattat kommer från en stå-upp-kväll). Pappa, och mamma såklart, var där också. Åkte sedan hem "sitt-dansande" till "Mikrofonkåt" som pumpades ur högtalarna och spenderade resten av kvällen framför Mad Men i soffan.

Imorgon har jag, förresten, lurat med Stina på ett mördarpass på gymmet. Superkul! Men nu ska jag sova.

Nattpussen.

ps. jag tycker förövrigt så himla mycket om den första bilden jag knäppte i kväll. Det ser nästan ut som glitter, eller stjärnor, fast det är vattendroppar från regnet.



What a lovely evening I had on Urban Deli tonight. Ate a wonderful seafood casserole in company of mom, dad, my former music teacher, I had not seen in ages, and our neighbour.

By the way, I have tricked Stina into going to the gym with me tomorrow. We are going to strain ourself til maximum! I promise.

Anyway, I should go to bed now.

Sleep tight.


About a boy


Ohlalala

NU blir det middag på Urban Deli med mamma och pappa!

Hörs sen.

<3 <3

Tom Ford 2011

EN AV DE bästa visningar jag någonsin sett, Tom Ford har blivit min nya idol. Titta och njut!


Decade

HÄR ÄR en av mina favoritdikter. Den är så enkel, ärlig, oarbetad men samtidigt så genomtänkt. Hon har inte bara slängt ihop massa komplicerade, och i sig själv, vackra ord och hoppats på god respons utan det känns som om hon verkligen talar från hjärtat utan att krångla till det.



"When you came you were like red wine and honey. And the taste of you burnt my mouth with its sweetness.

Now you are like morning bread, smooth and pleasant. I hardly taste you at all for I know your savour,

But I’m completely nourished."

- Amy Lowell



This is one of my favourite poems. It is simple, honest, unworked but still well thought through. She has not just thrown a couple of complicated and fancy word together in hope of good response, instead, or it feels that way, she really speaks from her heart without the fussiness in trying too hard.




Just love

JAG TYCKER att kärlek är det finaste som finns och därför tänkte jag ha kärlekstema här på bloggen ett tag och börjar med en lista på mina absolut bästa kärleksfilmer.

Först har vi A love story, en 70-tals film om två unga studenter av olika samhällsklasser som blir galet förälskade i varandra men får möta en av de värsta saker som kan hända. Den är vacker och sorglig men ändå lycklig. En konstig kombination som jag tycker så mycket om.

Jane Austens Pride and prejudice är en annan av mina favoriter. Hur fint är det inte med oförväntad kärlek på landsbygden i slutet av 1700-talets England, speciellt mellan två karaktärer som verkligen inte vill erkänna sin kärlek?


New York, I love you
. När jag såg den häromdagen blev den genast en av mina topp-tio-favorit-kärleksfilmer. Ni måste bara se den.



The Notebook
. Alla flickors favorit? Nej, men vem kan inte älska den här filmen? Historien om de unga paret Noah och Abby går rakt in i hjärtat och slutar så himla hjärtskärande men samtidigt så vackert. Åh. En riktig gråtfilm.

Finding Neverland. Handlar om författaren som skrev Peter Pan och hur han träffar en familj som förändrar hela hans liv. Så himla fin.

Troy. Jag vet inte om det bara beror på att jag är själv lite småförälskad i starka, farliga män som egentligen har ett mjukt inre men Troja är verkligen en av mina favoritkärleksfilmer. Sedan är jag lite småförtjust i actionfilmer också, speciellt historiska.

Brad Pitt kan ju ha någonting med saken att göra. Mumma.

Notting Hill. Behöver jag ens säga något? Vem kan inte tycka att den filmen inte är någon av de bästa kärleksfilmer som har gjorts?

When Harry met Sally
.
En strålande kombination mellan kärlek och komedi, dialogen är så uppfriskande och ärlig!

Brokeback Mountain. Oj, vad ska jag säga? Förbjuden kärlek mellan två män i konservativa västra USA mellan 63 och 68. Det är nästan så jag gråter hela filmen igenom men oj, vad bra den är.

Love actually. Man får följa en rad människor och ser sambanden mellan deras livssituationer. Olika typer av kärlek mellan olika människor. Den är genuin, mysig och min julfilm (jag ser den alltid på julafton).

Titanic. Leonardo di Caprio som vacker och ung spelar en fattig konsbegåvad ung man som faller handlöst för vackra Rose (Kate Winslet). Deras kärlek är kort, intensiv och passionerad men håller ändå en livstid. Också en film där tårarna rinner och aldrig slutar.

 

Le fabuleux destine d'Amélie Poulain. Det här är bara inte en av mina favoritkärleksfilmer utan en av mina favoritfilmer överhuvudtaget. Om ni inte har sett den, måste, måste, måste ni verkligen göra det. Den är väldigt annorlunda med en udda historia men sättet den är filmen gör den nästintill lite drömsk. Åh.

 



Så, det får räcka för i dag. Imorgon kommer jag med något annat fint. Kanske en lista med de bästa låtarna att spela för sin älskling eller kanske bara ett potpurri av bilder som får en att mjukna inombords, vi får se.

Som George Harrison sa till världen innan han dog "Love one another".

Puss


I believe love is just the most wonderful thing that exists in this world and therfore I have decided to have a love theme on my blog a while from now on. I begin with a list on my absolute favourite romantic movies.

To end the post I wrote a quote from George Harrison that he said to the world before he passed "Love one another".

Lots of love to you.


Photobooth

ÄR MINST sagt en praktisk liten sak. Här är ett potpurri av bilder från mitt album.


New York, I love you


Bilder: Hämtade från Google.

DET FINA
med lov är att man kan börja dagen med en lång frukost framför en bra film. I dag såg jag New York, I love you och jag måste säga att jag har blivit kär, alldeles upp i öronen förälskad. Filmen handlar om flera små kärlekshistorier mellan olika människor i New York. Den var alldeles magnifikt gjord, nästan som ett litet konstverk och det kändes så äkta och sant att jag blev alldeles medtagen.

Det finns så många kärlekshistorier runtomkring oss - vi måste bara öppna ögonen så att vi kan se dem.



I recently realized how stupid I am not to translate my blog into English. I mean, why limit myself with only Swedish readers when there is a whole world outside there, with tons of other people? That, however, also remebered me that English is just not a language most people do have to learn, it is so much more than that. It is a link between millions and again millions of people who, despite their different cultures have something very much in common. And thanks to that small fact we can communicate, we can learn and we can delvelop together. Some people are, though, frightened we might become too simular, too much a like, but I say: we should not be scared, for every person is unique and culture differences will always exist as the interesting and wonderful thing it is. Therefore I salute the many positive things by speaking the same language. And from now on, I am going to translate my texts, let others underastand what I am writing as a way to reach the world.



The black swan

DEN 4:E mars är det dags för premiär för en ny dansfilm (det har kommit så mycket dansfilmer senaste tiden att jag blir alldeles lycklig) och den här gången handlar det om en ballerina i New York city ballet. Vackra Natalie Portman spelar huvudrollen och efter att ha sett trailern är jag helt övertygad om att hon kommer göra den jättebra. Samtidigt måste jag säga att jag tycker det är lite häftigt att det har lyckats skapa en thriller med just dans som huvudtema. Mm, ska bli riktigt spännande faktiskt.

Här är trailern för er som är intresserade. (Update: Tankspridda jag glömde att länka trailern, förlåt).





Bara bilderna gör mig alldeles ivrig till premiären.



Middag på söder

NU SKA jag ta en dusch och göra iordning mig för sedan ska jag iväg och träffa fina Katja. Vi ska käka middag på en indisk restaurang i Hornstull, supermysigt.

Jag vill också berömma mig själv lite också. I dag har jag rensat min garderob och fyllt en hel svart sopsäck med kläder som ska bort, tummen upp på det! Sedan drog jag till gymmet (kom hem precis) och där körde jag 20 min på crosstrainern och sprang sedan 5 km på löpbandet. Duktigt! Om inte jag får träningsvärk i rumpen imorgon vore det bra konstigt eftersom jag redan var trött i både benen och rumpan sedan gårdagens träning.


Ett av de gulligaste paren jag vet, Peter och Katja.



Il était une fois à Paris

I VÅRAS åkte vi till Paris. Det såg ut ungefär såhär:























Bilder: Vilma och Stina.

Efter studenten ska vi åka till London. Jag längtar så.



Rebecca Simonsson

NOG FÖR att Rebecca alltid brukar toppa speciella festligheter med fantastiska kreationer men i år, nej, förra året (har fortfarande inte vant mig vid att det är ett nytt år) toppade hon listan! Kjolen hon bar på nyårsafton är det absolut vackraste jag någonsin sett. Åh. All cred till Rebeccas kusin som har pysslat ihop den för den är verkligen

l j u v l i g.

 


 

 

 


Birthday look



ENDA HELKROPPSBILDEN
jag kunde hitta på mig från i söndags. Jag har blivit helt tokig i skinnkjolar och är sedan Londonresan en nöjd ägare av två. Skorna jag har på mig är mina nya älsklingar från Top Shop. Slänger upp en bild på de senare.

Puss

With pearls on my back


Bild: Från Stinas iphone.

MIN NYA, Londonköpta, blus har en fantastiskt fin rygg och jag dog lite när jag såg den. Ska försöka jaga en helkroppsbild på mig från födelsedagseftermiddagstéet eftersom jag kände mig så otroligt fin just den dagen.


Nyår, födelsedag, Urban Deli och Oskar Linnros





Bilder: Lånade av Linn












Bilder: Jag, Stina, Alice.



Bilder: de moi.

Fick ingen bild på Oskar Linnros, men han var där och det var fint.


19 bast

I DAG satt Oskar Linnros, tillsammans med två andra män, i samma bar som oss på Urban Deli och de kunde inte sluta stirra på oss, jätteroligt! Stina höll på att smälta genom jorden samtidigit som hennes hjärta hoppade hej vilt där inne i bröstet och kinderna blev alldeles sådär generat röda. Om ni inte förstår det så är Stina lite förälskad i Oskar Linnros och jag tycker det är så himla fint.

Typiskt nog kom vi på alldeles efter de hade gått vad vi borde ha gjort så nu har jag och Stina tagit i hand på att vi aldrig ska låta sådana här speciella tillfällen passera. Livet är alldeles för kort för att inte våga! (word)

Så, nu ska jag hoppa i säng efter att ha tryckt i mig massa nattscones (som jag egentligen inte tål och borde hålla mig borta ifrån), men det var så fasligt gott. Imorgon är det tillbaka till gamla rutiner igen vilket min kropp tackar mig för.

God natt på er så ska ni få lite London-bilder och födelsedagsbilder imorgon.

Puss

...

JAG HAR haft en sådan värdelös dag i dag. Den blev inte alls som jag hade tänkt mig och jag har varit arg, irriterad och ledsen större delen av dagen och det känns ju kul såhär första dagen på det nya året.

Men, kan nog trösta mig med att morgondagen borde bli mycket bättre än i dag. Efter en god natts sömn och ett förmiddagsgympass borde allt kännas bättre, sen är det ju min födelsedag också. Det är helt enkelt dags att påbörja mitt tjugonde år som lilla jag. Egentligen får jag lite ångest över det hela (det är ju mitt sista år som tonåring som jag inträder!) men födelsedagar brukar vara ganska så trevliga så det kan nog bli fint ändå, eller jag hoppas det i alla fall.



Puss

1 januari 2011

KÄRA, hade alldeles förfärligt bråttom i går när jag kom hem från Arlanda så hann inte sätta mig ner en sekund vid datorn och önska er gott nytt år. Jag är ledsen, men som det gamla ordspråket säger "bättre sent än aldrig!", eller hur?

Här kommer i alla fall ett litet nyårsvykort som mor min, har gjort. Jag önskar er verkligen ett happy fab 2011!

 

Sedan kan jag också tillägga att min bästaste Vilma fyller 19 år i dag! Dagen till ära ska jag försöka mig på att göra clotted cream, pyssla med Vilmis present och gå på "bakis-efter-nyår-födelsedagsfirande" hemma hos V klockan fem.

 

Så, nu måste jag sätta fart till affären! Hörs senare <3.

 

 


RSS 2.0